ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!!!



                           

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   

                                                          3/6/2020

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!!!

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες
Τα προβλήματα από τις πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά συσσωρεύονται, οξύνονται και προστίθενται νέα. Τα τελευταία δέκα χρόνια εκατοντάδες αντεργατικοί νόμοι ψηφίστηκαν κι εφαρμόστηκαν στις πλάτες των εργαζομένων με σκοπό να βγάλουν στο ξέφωτο το κεφάλαιο. Η πανδημία αξιοποιείται για να ξαναπληρώσει ο λαός την νέα οικονομική κρίση που ήταν ήδη στα σκαριά. Πολύτιμη βοήθεια σε αυτό προσφέρει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός που έχει διαλέξει όχθη και συνειδητά οδηγεί την εργατική τάξη στην υποταγή. Είναι το απαραίτητο όπλο για το κεφάλαιο προκειμένου να κρατήσει τους εργαζόμενους στο γύψο, να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου.

Η εργοδοτική στάση της πλειοψηφίας του Σωματείου της ΈΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΠΑΠ γίνεται ξεκάθαρη ακόμα και στον πιο δύσπιστο συνάδελφο. Όταν ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους εργαζόμενους πρέπει να λυθεί μέσα από αντιπαράθεση με τη διοίκηση της εταιρείας, όταν πρέπει να οργανώσει και να συσπειρώσει τους εργαζόμενους, όταν πρέπει να συζητήσουν μαζί τους και να πάρουν αποφάσεις διεκδικητικές τότε πουλάνε παραγοντιλίκι!
Το μέτωπο της εργοδοσίας ΣΑΚ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΕΝΑΝ, ΔΑΚΕ, που διοικεί το σωματείο της Ένωσης, χωρίς ντροπή πια, δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα.
Οι σχέσεις με την εργοδοσία είναι κάτι παραπάνω από στενές, είναι αυτό που λέμε λαϊκά, νύχι κρέας.
Σύμφωνα με όσα είπαν οι ίδιοι στο Δ.Σ. έφτασαν στο σημείο να δανείζουν και να χρηματοδοτούν την εργοδοσία με χρήματα των εργαζομένων.
Έτσι στέκονται δήθεν δίπλα στους εργαζόμενους κι απέναντι από τη διοίκηση.
Οι σχέσεις τους με την εργοδοσία και οι συνδιαλλαγές αναβαθμίζονται και ταυτόχρονα μέσα στο Δ.Σ. κάνουν ό,τι μπορούν για να μην σηκώσουμε κεφάλι. Αρνούνται οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους. Ειδικά σε περιπτώσεις συναδέλφων που ασθενούν και οδηγούνται σε οικονομικά αδιέξοδα, λόγω της κατάργησης, ουσιαστικά, της αναρρωτικής άδειας, εκείνοι σε μια επίδειξη στενών σχέσεων με την διοίκηση τους «προτείνουν» να πάρουν δάνεια (ΣΑΚ), ή κάνουν τον αβανταδόρο της κυβέρνησης, λέγοντας ότι είναι πρόβλημα του καταστατικού του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΑΚΕ), λες και θα έπρεπε να ενδιαφέρουν κάθε εργαζόμενο ασφαλισμένο τα γραφειοκρατικά προβλήματα του κρατικού
μηχανισμού.
Μιλάνε και επιχειρηματολογούν από τη θέση της εργοδοσίας ξεκάθαρα!
Η ΔΑΣ σε συνέχεια πολλών παρεμβάσεων, ανάμεσα στις οποίες και η επερώτηση στη Βουλή μέσω του ΚΚΕ, ζήτησε σύγκληση ΔΣ.
Με την πείρα των συναντήσεων και στο ΤΑΥΤΕΚΩ και στα Υπουργεία και με το πρόβλημα να παραμένει, κατατέθηκε πρόταση για παράσταση διαμαρτυρίας, με στάση εργασίας, ώστε να παρευρεθούν όσο το δυνατόν περισσότερο συνάδελφοι, αλλά η πλειοψηφία αρνήθηκε.

Στην πρόταση να γίνει Γ.Σ.για να ανοίξουμε την συζήτηση, να πάρουν το λόγο οι εργαζόμενοι και να οργανώσουμε τη δράση μας, ώστε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που μας φέρνει σε απόγνωση, να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της καμπίνας, των μέτρων προστασίας, υγιεινής και ασφάλειας η πλειοψηφία αρνήθηκε.
Αυτά προϋποθέτουν να σταθούν απέναντι, και δεν έχουν πρόθεση να στεναχωρήσουν την εργοδοσία.
Συνάδελφοι είναι καθαρό στον καθένα από εμάς το μέτωπο που έχουμε απέναντι μας. Είναι στοιχισμενοι πίσω από την εργοδοσία απροκάλυπτα.
Συνάδελφοι, δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε άπραγοι και αδιάφοροι στην αθλιότητα, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μας οδηγούν στην απόγνωση, δεν ανεχόμαστε την κατάργηση της αναρρωτικής άδειας.

Απαιτούμε κοινωνική ασφάλιση με δικαιώματα, μέτρα προστασίας με κατασκευή ασφαλούς καμπίνας, μέτρα υγιεινής μια ασφάλειας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 12/6 στις 10.30 το πρωί στο υπουργείο εργασίας. Ας πάρουμε αυτή την ατομική ευθύνη, την ευθύνη του αγώνα και της διεκδίκησης.
Απαιτούμε Γ.Σ άμεσα για να ενημερωθούν και να πάρουν το λόγο οι εργαζόμενοι.

Αρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματωσαμε.
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ!!!
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ Δ.Α.Σ-Ο.Α.Σ.Α

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός