Παρέμβαση στο εκπτωτικό χωριό μετά τις καταγγελίες για κρούσματα κορονοϊού



Παρέμβαση στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα, ύστερα από πολλές τηλεφωνικές καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων για πολλά κρούσματα κορονοϊού, πραγματοποίησαν η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας του Εργατικού Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής μαζί με τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Η αντιπροσωπεία επιδίωξε συνάντηση με τη διεύθυνση του εκπτωτικού χωριού για να ενημερωθεί για τα συνεχόμενα κρούσματα σε διάφορα καταστήματα του χώρου και για το τί μέτρα προτίθεται να πάρει η διεύθυνση για την ασφάλεια των εργαζομένων και για να μην εξαπλωθεί ο ιός.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε δυνατό, όπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Αν. Αττικής «καθώς η διεύθυνση του εμπορικού κέντρου συνεχίζοντας την τακτική του κουκουλώματος των κρουσμάτων σε μια σειρά εργασιακούς, για μην πειραχθούν τα κέρδη των εργοδοτών και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων και πελατών δεν δέχθηκε να συναντηθεί με τους εκπρόσωπους των Συνδικάτων κάνοντας λόγο ότι δεν έχει σαφή εικόνα αν υπάρχουν κρούσματα κ.λπ.».

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργάνων συνομίλησαν με τους εργαζόμενους που αγωνιούν για την υγεία τους οι οποίοι, σημειώνει το ΕΚ, «επιβεβαίωσαν, όχι μόνο τις υπάρχουσες καταγγελίες, αλλά και νέα κρούσματα σε άλλα καταστήματα». Κάλεσαν τους εργαζόμενους «να μην ανεχθούν άλλο η εργοδοσία να παίζει με την ίδια τους την ζωή και να έρθουν σε επαφή με το Σωματείο τους ώστε οργανωμένα να απαιτήσουν να παρθούν μέτρα προστασίας και για τους ίδιους αλλά και τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου, ώστε να προστατευτεί η δημόσια Υγεία».

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας θα πραγματοποιήσουν νέα μαζική παρέμβαση τις επόμενες μέρες στο εκπτωτικό χωριό στα Σπάτα και θα απαιτήσουν από την εργοδοσία να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των εργαζομένων όπως:

Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
Άμεση ενημέρωση όλων των εργαζόμενων σε κάθε κατάστημα που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Δωρεάν και με ευθύνη της εργοδοσίας, μέτρα ατομικής προστασίας.
Τακτική απολύμανση όλων των χώρων, των εμπορικών καταστημάτων, των αποθηκών και των γραφείων.
Καμιά δυσμενής αλλαγή στους όρους εργασίας των εργαζόμενων.
Καμία απόλυση.
Ενίσχυση με προσωπικό των ΜΜΜ και αύξηση των δρομολογίων για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.
Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, των νοσοκομείων, της Πρωτοβάθμιας Υγείας.
Τηλέφωνα καταγγελιών της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου – Αν. Αττικής: 6974010107 και 6979673364.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός