Αποχή από τις εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία



Κάλεσμα στους εργαζόμενους να απέχουν από κάθε διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Ηλιούπολης.

Σημειώνει ότι «η κυβέρνηση με πρόσχημα τον κορονοϊό βάζει ταφόπλακα στη συνδικαλιστική δράση! Θέλει σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και σωματεία σφραγίδες» και προσθέτει ότι «η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές των ΥΣ είναι τα «προεόρτια» για την επέκταση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις Γενικές Συνελεύσεις, στην απόφαση για τη λήψη απεργίας και στις εκλογές των σωματείων, είναι η συνέχεια του σχεδίου που ξεδιπλώνεται τα τελευταία χρόνια και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Το Σωματείο επισημαίνει ότι «ηλεκτρονική ψηφοφορία σημαίνει: Κατάργηση της ιδιωτικότητας και της μυστικότητας της ψήφου, κρατικός έλεγχος και νοθεία, Σωματεία σφραγίδες, απομόνωση των εργαζομένων, ακύρωση κάθε ζωντανής επαφής και συζήτησης» και απαιτεί την αναβολή των εκλογών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια μέχρι να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες διεξαγωγής τους και παράταση της θητείας των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός