Θεσσαλονίκη: Κινητοποίηση για να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά



Δυναμική κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη διοργάνωσαν εργαζόμενοι στον Επισιτισμό – Τουρισμό μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που γίνονται σήμερα σε πολλές πόλεις διεκδικώντας να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, με τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, με μέτρα προστασίας της υγείας τους.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και πορεύτηκαν ως την Ένωση Ξενοδόχων, απαιτώντας να διασφαλιστεί το δικαίωμα της επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό.

Επίσης, απαίτησαν: Καμία απόλυση. Αξιοπρεπές εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Συλλογικές Συμβάσεις με μισθούς αξιοπρεπείς και δικαιώματα, με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα. Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Η Επιτροπή Διανομέων του Συνδικάτου πορεύτηκαν με τα μηχανάκια στην Τεχνική Επιθεώρηση για να καταγγείλει τα συνεχή εργατικά «ατυχήματα» και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Την οργή και την αγανάκτηση των διανομέων προκάλεσε το γεγονός ότι όταν η μηχανοκίνητη πορεία έφτασε στην Τεχνική επιθεώρηση όχι μόνο συνάντησε ισχυρή αστυνομική δύναμη να «φρουρεί» το κτήριο αλλά και την άρνηση της επιθεώρησης να συναντηθεί μαζί τους επικαλούμενη τα μέτρα για τον κορονοιο

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν η πορεία πέρασε μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης που ήταν συγκεντρωμένοι σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ.

Ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ, χαιρέτισε τον αγώνα τους. «Σπουδαστές – εργατιά, μια φωνή και μια γροθιά» απάντησαν οι σπουδαστές.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός