ΑΠΕΡΓΙΑ16 ΙΟΥΝΗ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ 8ΩΡΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ !!



14-6-2021

ΑΠΕΡΓΙΑ16 ΙΟΥΝΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ 8ΩΡΟ,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ !!

Αυτή η μυριόστομη απαίτηση ακούστηκε από χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιούνη σε όλη την Ελλάδα.
Η κυβέρνηση για να ελιχθεί απέναντι στο μεγάλο κύμα αντίδρασης προσπαθεί με δηλώσεις και εμφανίσεις στελεχών της στα ΜΜΕ να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.
Τα επιχειρήματα της για εργαζόμενους που θα έχουν το χρόνο να μαζεύουν ελιές, ή για μητέρες που θα βλέπουν τα παιδιά τους τις Παρασκευές είναι γελοία και δεν πείθουν κανέναν.
Η κυβέρνηση μετά το απεργιακό κύμα ισχυρίζεται τώρα ότι θα βελτιώσει κάποια από τα άρθρα του νομοσχεδίου. Από κοντά και η απαξιωμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) που έχει καταθέσει «προτάσεις»…….

Πως να διορθωθεί η επέκταση του εργάσιμου χρόνου από 8ωρο
σε 10ωρο ή 12ωρο ;;
• Πως να διορθωθεί η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας ;;
• Πως να διορθωθεί η απλήρωτη υπερωρία ;;
• Πως να διορθωθεί το φακέλωμα των συνδικάτων ;;
• Πως να διορθωθεί η ουσιαστική απαγόρευση του απεργιακού δικαιώματος και η υποχρέωση ενός επιπέδου λειτουργίας μιας επιχείρησης κοινής ωφέλειας
στο 33% ;;
(Ήδη η διοίκηση του ΟΑΣΘ την ημέρα της απεργίας πήγε να εφαρμόσει το νομοσχέδιο για το προσωπικό ασφαλείας πριν καν αυτό ψηφιστεί αλλά κάτω από την αγανάκτηση των συναδέλφων αυτό δεν πέρασε)

Αυτό το νομοσχέδιο δεν παίρνει καμιά διόρθωση, αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια και αυτό πρέπει να το κάνουν οι εργαζόμενοι καθώς οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) σε ΓΣΕΕ και σε ορισμένες Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα όπως και το ΕΚΘ προσπαθούν με την καθυστέρηση και την αναβλητικότητα να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση της Απεργίας στις 16 Ιούνη.
Αντί δηλ. μετά και από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα να υπάρξει κλιμάκωση για να στριμωχτεί ακόμα περισσότερο η κυβέρνηση και να αναγκαστεί να κάνει πίσω -όπως έγινε στην περίπτωση του νομοσχεδίου Γιαννίτση το 2001 που κατέληξε στο καλάθι των αχρήστων- οι συμβιβασμένες αυτές ηγεσίες εκτονώνουν την πίεση προς την κυβέρνηση !
Είναι αυτοί που λέγανε ότι το νομοσχέδιο έχει και «θετικά στοιχεία» και τελικά φάγανε τα μούτρα τους με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στην Απεργία.
Η ΔΑΣ κατέθεσε πρόταση προς το Δ.Σ. του Συνδικάτου να πάρει απόφαση 24ωρης Απεργίας για τις 16 Ιούνη. Να μην τολμήσουν οι εκπρόσωποι μας να ακολουθήσουν το δρόμο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ γιατί κάθε οπισθοχώρηση οδηγεί τους συναδέλφους και συνολικά το κίνημα στην ήττα !

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα από την απόφαση του Δ.Σ. του Σ.Ε.ΟΑΣΘ να είναι σε εγρήγορση την Τετάρτη 16-6 και να πάρουν μέρος στις 11:00 το πρωί στην Απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας που είναι η ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου-εκτρώματος να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 19:00 το απόγευμα στο Άγαλμα Βενιζέλου

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός