Το ΠΑΜΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής ΜεταφοράςΤο ΠΑΜΕ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης των εργαζομένων σε Μετρό-Ηλεκτρικό από Κυβέρνηση-ΣΤΑΣΥ-ΜΜΕ.

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι στο δήθεν «φιλεργατικό» νόμο Χατζηδάκη, οι εργαζόμενοι έρχονται ήδη αντιμέτωποι με τις διατάξεις του που στοχεύουν να βάλουν στον γύψο το δικαίωμα στην Απεργία και την διεκδίκηση ανθρώπινων συνθηκών ζωής και εργασίας. Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις των εταιριών έσυραν τους εργαζόμενους στα δικαστήρια για να ποινικοποιήσουν κάθε αγώνα που διεκδικεί. Αξιοποιώντας την επίθεση στο δικαίωμα στην Απεργία που ξεκίνησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση της ΝΔ βάζει σε εφαρμογή και τις νέες αντιδραστικές αντι-απεργιακές διατάξεις περί χρόνου ειδοποίησης, προσωπικό ασφαλείας κτλ επιδιώκοντας να απαγορεύσει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση ολιγόωρης στάσης εργασίας για να καταγγείλουν και να αναδείξουν στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι ηλεκτροδηγοί, όσο και το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί τα Μέσα Σταθερής Τροχιά.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι απαιτούν λύση στην ανεπάρκεια διαθέσιμων οχημάτων, την απουσία κλιματισμού στις καμπίνες οδήγησης –ακόμη και σε συνθήκες καύσωνα- και τα εξοντωτικά ωράρια-προγράμματα εργασίας των ηλεκτροδηγών, ειδικά στην γραμμή 3 του μετρό.

Αντί η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ και η κυβέρνηση να δώσουν άμεση λύση στα οξυμμένα προβλήματα με μαζικές προσλήψεις και ενίσχυση του στόλου σε λεωφορεία και Μέσα σταθερής τροχιάς (αφού και τα ενοικιαζόμενα λεωφορεία που πήρανε επιστρέψανε στα αμαξοστάσια με βλάβες ή έχουν γίνει «φούρνοι» λόγω της έλλειψης κλιματισμού και παραθύρων) προχωρούν στην ποινικοποίηση των αγώνων και των δίκαιων διεκδικήσεων των εργαζομένων αξιοποιώντας το Έκτρωμα-Χατζηδάκη.

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να προκαλούν κωμικοτραγικά όταν αυτοί που ευθύνονται για την καθημερινή ταλαιπωρία του κόσμου που χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αυτοί οι ίδιοι υποκρίνονται ότι τους νοιάζει ο κόσμος που ταλαιπωρείται!

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που είναι και αιτήματα του λαού και των εργαζομένων που βιώνει καθημερινά τις συνέπειες της ιδιωτικοποιημένης λειτουργίας και υποβάθμισής τους.

Η τρομοκρατία, η συκοφαντία και οι απειλές Κυβέρνησης-Εργοδοτών αποκαλύπτουν την γύμνια και τα αδιέξοδα της πολιτικής που υπηρετεί τους λίγους σε βάρος των πολλών. Η ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και της διεκδίκησης της βελτίωσης των συνθηκών εργασίας δεν θα περάσει.

Απέναντι στις απαγορεύσεις τους προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την οργανωμένη, συλλογική διεκδίκηση.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός