Σύνταγμα: Μαζική διαδήλωση για κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια, καθολική και υποχρεωτική (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Κοινωνική Ασφάλιση, δημόσια, καθολική και υποχρεωτική, απαίτησαν συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, με συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης στο Σύνταγμα.

Την ώρα που στη Βουλή συζητιόταν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις, Σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, σύλλογοι γυναικών και φοιτητικοί σύλλογοι απαιτούσαν την κατάργηση των αντεργατικών – αντιασφαλιστικών νόμων όλων των κυβερνήσεων.

Οι διαδηλωτές διατράνωσαν το δικό τους «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, απαίτησαν την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Επίσης, αυξήσεις στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό της Γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δεν τζογάρουμε τις συντάξεις και την υγεία μας

«Ασφάλιση, υγεία, σύνταξη, δουλειά, δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά», φώναξαν οι εργαζόμενοι στα μπλοκ των σωματείων παίρνοντας τη θέση τους μπροστά στην εξέδρα που στήθηκε απέναντι από τη Βουλή. «Δεν τζογάρουμε τις συντάξεις και την υγεία μας», ξεκαθάρισαν.

«Με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση απέναντι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων» σημείωσε ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής προσθέτοντας πως «διατρανώνουμε την θέλησή μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να περάσει αυτό το νομοσχέδιο, θα παλέψουμε για να το ανατρέψουμε, από αύριο κλιμακώνουμε τη μάχη». Τόνισε πως «από αύριο κλιμακώνουμε τη μάχη για την ικανοποίηση των δικών μας συμφερόντων. Τις ζωές μας εμείς θα τις σώσουμε. Συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οργώνουμε κάθε χώρο δουλειάς, συζητάμε με τους εργαζόμενους να συστρατευθούν ενάντια σε κυβερνήσεις και εργοδότες» (δείτε εδώ το video). 

«Οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα να απαιτήσουμε την ανάκληση όλων των μειώσεων που έχουν επιβληθεί, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Ο μόνος δρόμος είναι οργάνωση και αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Καμία ανοχή, καμία αναμονή. Παλεύουμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση» επεσήμανε η Γιώτα Κίτσου, γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) (δείτε εδώ το video).

Από το βήμα της συγκέντρωσης τα σωματεία απηύθυναν κάλεσμα στη σύσκεψη που οργανώνουν στην Αθήνα τη Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη και στη διαδήλωση το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη ΔΕΘ.

Παράλληλα, εξέφρασαν την αλληλεγγύη και υποστήριξη τους στους υγειονομικούς. «Τα σωματεία είναι υπέρ του μαζικού εμβολιασμού», τόνισαν και πρόσθεσαν πως δεν θα επιτρέψουν να γίνει ο εμβολιασμός εργαλείο για επίθεση στους εργαζόμενους.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός