Συλλαλητήριο στο Πασαλιμάνι ενάντια στη νέα παραχώρηση μετοχών του ΟΛΠΣυλλαλητήριο στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εργατικά Σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς του Πειραιά ενάντια στη νέα παραχώρηση μετοχών του ΟΛΠ.

«Όχι στο master plan της COSCO, όχι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης» το μήνυμα που στέλνουν.

Τα Συνδικάτα και οι φορείς καταγγέλλουν την επιπλέον παραχώρηση 16% των μετοχών του Λιμανιού στο κινεζικό μονοπώλιο επισημαίνοντας ότι είναι μια εξέλιξη ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας του Πειραιά και προσθέτουν ότι «είναι η συνέχεια όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων που ξεδιπλώνονται όλα αυτά τα χρόνια για να αυξάνουν τα κέρδη τους η COSCO, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες, οι εργοδότες. Για τα κέρδη τους επιτίθενται στα εργατικά – εργασιακά δικαιώματα μέσα στους χώρους δουλειάς και την ίδια ώρα δεν αφήνουν «ούτε μισό» ελεύθερο χώρο από αυτούς που έχουν απομείνει στην ακτογραμμή του Πειραιά, χωρίς να ξεδιπλώνουν τα επιχειρηματικά σχέδιά τους για να τους καταπατήσουν, δημιουργώντας μια αφόρητη κατάσταση στις λαϊκές γειτονιές μας, στο Πέραμα, στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα και ευρύτερα στην περιοχή του Πειραιά».

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός