Παρέμβαση στη 2η ΥΠΕ από το Σωματείο στο ΓΝΕ «Θριάσιο» και το Σύλλογο Γυναικών Ελευσίνας



Από τις εξορμήσεις του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας

Από τις εξορμήσεις του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας


Διεκδικώντας, «να εξοπλισθεί και να στελεχωθεί τμήμα Ψηφιακής Μαστογραφίας στο Θριάσιο Νοσοκομείο για το συστηματικό, δωρεάν προληπτικό έλεγχο των γυναικών της Δυτικής Αττικής», το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» και ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη, Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, προχωρούν σε παρέμβαση στα γραφεία της 2ης ΥΠΕ (Θηβών 196 Αγ. Ιωάννης Ρέντης) στη 1 μ.μ. Αναχώρηση πούλμαν θα γίνει στις 12 μ. από το Θριάσιο νοσοκομείο και 12.10 από το Δημοτικό Πάρκινγκ Ελευσίνας.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας πραγματοποίησε εξορμήσεις την Τρίτη 19/10 στο κατάστημα «Σκλαβενίτη», στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής και Τετάρτη 20/10 στο Θριάσιο Νοσοκομείο ενημερώνοντας εργαζόμενες και γυναίκες της Ελευσίνας για το συνέδριο της ΟΓΕ. Επίσης μοιράστηκε ανακοίνωση-κάλεσμα στην παρέμβαση της Δευτέρας 25 Οκτώβρη στην 1 μ.μ., που θα κάνει με το σωματείο εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου στη 2η ΥΠΕ (Θηβών 196, Αγ. Ιωάννης Ρέντης), για την ανυπαρξία Ψηφιακού Μαστογράφου σε Δημόσια υποδομή Υγείας στη Δυτική Αττική. (Διαβάστε εδώ).

Όπως αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων στο ΓΝΕ «Θριάσιο» «τη Δευτέρα 25 Οκτώβρη – Παγκόσμια Μέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, θα «περισσέψουν» οι ανούσιες διακηρύξεις και οι φιέστες, την ίδια στιγμή που χιλιάδες γυναίκες από τους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μεγαρέων, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Φυλής ταλαιπωρούνται ή αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για τον προληπτικό τους έλεγχο, λόγω της ανυπαρξίας μαστογράφου στο Θριάσιο Νοσοκομείο ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια μονάδα Υγείας της Δυτικής Αττικής».

Υπογραμμίζει ότι, «παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος για προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου, ψηφιακού υπερηχοτομογράφου και συστήματος αυτόματης σάρωσης του μαστού (που θα έδινε τη δυνατότητα για προληπτικό έλεγχο, χωρίς την έκθεση σε ακτινοβολία, ακόμα και σε πολύ νεαρές κοπέλες) αλλά και τη σχετική παρέμβαση του Σωματείου μας στον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής (στις 3 Φεβρουαρίου 2021), εξακολουθεί να μην υπάρχει ανταπόκριση από τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας».

«Δεσμευόμαστε να μην τους «αφήσουμε σε χλωρό κλαρί» μέχρι να εξοπλισθεί και να στελεχωθεί τμήμα Ψηφιακής Μαστογραφίας στο Θριάσιο Νοσοκομείο για το δωρεάν προληπτικό έλεγχο των γυναικών της Δυτικής Αττικής», καταλήγει η ανακοίνωση. 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός