Με νέα 24ωρη απεργία εντείνουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι για μέτρα προστασίας (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Με νέα 24ωρη απεργία από απόψε τα μεσάνυχτα εντείνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της COSCO ενάντια στο νέο εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα, όπου συνάδελφός τους έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στο ΣΕΜΠΟ και απαιτώντας μέτρα προστασίας προκειμένου να γυρνούν σώοι και αβλαβείς στα σπίτια τους.

Όπως κατήγγειλε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της διοίκησης της COSCO στο ΣΕΜΠΟ στο Ικόνιο, στο πλαίσιο της μαζικής συγκέντρωσης που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της σημερινής 24ωρης απεργίας των εργαζομένων της COSCO, η εργοδοσία προκλητικά αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους, ενώ η προκλητικότητα έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τη δουλειά τους ως «ήπια», απορρίπτοντας ακόμα και το αίτημα για αύξηση των ατόμων στις ομάδες εργασίας από 4 σε 6. (Δείτε εδώ βίντεο)

Ενώ επίσης καταγγέλθηκε η εργοδοσία προκλητικά και προκειμένου να καλύψει τις ευθύνες της για τον φρικτό θάνατο του 40χρονου εργάτη, προσπάθησε να πει ότι το αντιπροσωπευτικό σωματείο για συνομιλητή της είναι το εργοδοτικό που έχει στήσει η ίδια. (Δείτε εδώ βίντεο)

Η απάντηση δόθηκε από τη σημερινή μαζική συνέλευση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ, που ακολούθησε της συνάντησης, όπου οι εργαζόμενοι της COSCO ψήφισαν ομόφωνα τη συνέχιση του απεργιακού τους αγώνα.

Η απεργιακή συγκέντρωση στο ΣΕΜΠΟ της COSCO στο Ικόνιο συνεχίζεται, ενώ απευθύνεται κάλεσμα από τους εργαζόμενους για περαιτέρω έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη του αγώνα τους. Από το πρωί στο πλευρό τους βρίσκονται, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καθώς και Σωματεία και φορείς του Πειραιά, ενώ διαρκώς μεγαλώνει ο κατάλογος από συνδικαλιστικές οργανώσεις που με ανακοινώσεις τους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.

Παραβρέθηκε και η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Στο πλαίσιο της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης μέλη της διοίκησης του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ απόθεσαν λουλούδια στο σημείο όπου βρήκε φρικτό θάνατο τη Δευτέρα, εν ώρα εργασίας, ο 40χρονος εργάτης.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός