ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΘΟΥΣΑ 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 2021

Συνάδελφε, συναδέλφισα του αμαξοστασίου εδώ και ένα χρόνο η είσοδος των ιδιωτών με πρόσχημα την πανδημία είτε με τα ΚΤΕΛ, είτε με leasing (νοικιάρικα) έχει δημιουργήσει προβλήματα και ταλαιπωρία σε εμάς τους εργαζόμενους που είμαστε κάτοικοι της

Βορειοανατολικής Αττικής, αλλά και στους επιβάτες χωρίς ουσιαστικά να έχει βελτιωθεί το συγκοινωνιακό έργο και χωρίς να υπάρχει πραγματική προστασία της υγείας μας.

Όλο αυτό το διάστημα έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται μεταφορές γραμμών από το αμαξοστάσιο της Ανθούσας με αποτέλεσμα να σπαταλάμε πολλές ώρες για να πάμε στη δουλειά.

Ταυτόχρονα τους τελευταίους μήνες γίνεται μια αδικαιολόγητη αλλαγή και στο τεχνικό προσωπικό, σε ομάδες ρεπό καθώς και συνεχόμενες αλλαγές μεσοβδόμαδα από ρεπό σε ρεπό (από πρωί-νύχτα κτλ).

Αυτές οι εξελίξεις έχουν ως αποτέλεσμα την ανατροπή του οικογενειακού προγραμματισμού του κάθε συναδέλφου και ταυτόχρονα εγκυμονεί κίνδυνο για εργατικό ατύχημα από την στιγμή που δεν υπάρχει σταθερότητα στο ωράριο.

Με αυτό τον τρόπο η διοίκηση θέλει να έχει έρμαιο τους εργαζόμενους, να πατάει πάνω στις ανάγκες μας και τις ιδιαιτερότητες της κάθε οικογένειας για να μας λέει ότι τάχα αυτά διορθώνονται μετά από αίτημα μας ή με άλλου «είδους παρέμβαση» ώστε να τους χρωστάμε χάρη και να λέμε και ευχαριστώ!

Δηλαδή υποτίθεται πως μιας λύνουν το πρόβλημα που οι ίδιοι μιας δημιουργούν!

Αν πραγματικά νοιάζονται για την εταιρεία, για τους εργαζόμενους, για τους επιβάτες εδώ και τώρα να σταματήσουν τα τερτίπια που το μόνο που κάνουν είναι να στηρίζουν την περεταίρω ιδιωτικοποίηση.

Να επανδρώσουν τις βάρδιες με το τεχνικό προσωπικό που έχουν, με σταθερή βάρδια (είτε Δευτέρα-Παρασκευή είτε κυλιόμενη πρωί-απόγευμα-νύχτα.

Να τηρούνται τα ωράρια με βάρδιες 07.45, να μη καταστρατηγούν τα διαλλείματα.

Να μη μας τρέχουν από τη μια μεριά της πόλης στην άλλη για να βγάλουμε το μεροκάματο του τρόμου, να μη μας λένε τελευταία στιγμή τι βάρδια έχουμε την επόμενη μέρα. Εμείς οι εργαζόμενοι του Α/Σ που συσπειρωνόμαστε στο ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Σ καταγγέλλουμε την αντεργατική διαχείριση εις βάρος των συναδέλφων οδηγών και τεχνικών από την διοίκηση και προειδοποιούμε πως σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος θα φέρει αποκλειστικά την ευθύνη.

Επίσης η διοίκηση οφείλει να μεριμνήσει ώστε άμεσα να διατίθεται στους εργαζόμενους το γάλα στο αμαξοστάσιο γιατί είναι μέτρο προστασίας της υγείας των εργαζομένων στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα όπως είναι τα δικά μας.

Απαιτούμε την άμεση καταβολή των χρημάτων που μας οφείλετε για το γάλα που δεν μας έχετε χορηγήσει μέχρι σήμερα.

Όχι κουπόνια ή κάρτες.

Καμία εμπλοκή της συλλογικής σύμβασης εργασίας με εμπορικές συναλλαγές.

Δεν παζαρεύουμε τα δικαιώματα μας.

Το γάλα είναι υποχρέωση της εταιρείας, απορρέει από τη νομοθεσία για εργασίες σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, από την Σ.Σ.Ε και επιβάλλεται να μας το χορηγείτε σε είδος.

Τα κόλπα με τις δωροεπιταγές και τις κάρτες προσβλέπουν στην μονιμοποίηση της κατάστασης και επιπλέον ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για τον τεμαχισμό της Σ.Σ.Ε, σε παροχές μόνιμες, προαιρετικές, παροχές σε είδος.

Τεράστια ευθύνη έχουν οι πλειοψηφίες των σωματείων του χώρου ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ όσο βάζουν πλάτη να περάσουν αυτές οι αρνητικές εξελίξεις.

Οργανώνουμε την πάλη μας για να υλοποιηθεί η Σ.Σ.Ε.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας.

Υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς με όρους που να κατοχυρώνουν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να επιστρέψουν οι γραμμές από τα ΚΤΕΛ που εξυπηρετούσε το αμαξοστάσιο της ΟΣ. Υ.

Να επισκευαστούν άμεσα όλα τα οχήματα που μπορούν βγουν για δουλειά.

Μέσα ατομικής προστασίας για όλο το προσωπικό του αμαξοστασίου.

Να έρθουν όλοι οι τύποι οχημάτων (αρθρωτά, 12μετρα, midi) στο αμαξοστάσιο.

Την δουλειά λάστιχο και τα υπόλοιπα κατάπτυστα του νόμου Χατζηδάκη που από τώρα θέλετε να εφαρμόσετε θα μείνουν στα συρτάρια σας…

.. ..Θα φροντίσουμε εμείς γι αυτό.

Ολοι την Πέμπτη 4 ΝΟΕΜΒΡΗ στις 19:00 στο Σύνταγμα, στο συλλαλητήριο των συνδικάτων.

Κανένας μόνος του, μαχητικά, μαζικά , παλεύουμε για δουλειά με δικαιώματα, για ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός