ΕΑΣΚ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: Καταγγέλει τις εκφυλιστικές και διάτρητες «ηλεκτρονικές» διαδικασίες της πλειοψηφίας



Τις εκφυλιστικές και διάτρητες «ηλεκτρονικές» διαδικασίες που οργανώνει η πλειοψηφία του κλαδικού σωματείου καταγγέλει με ανακοίνωση της η Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση των εργαζόμενων σε ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία πραγματοποίησε και παρέμβαση στην Γενική Συνέλευση του σωματείου που πραγματοποιήθηκε προ ημερών.

Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση της:

«Στις 3/11 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική …ηλεκτρονική «Γενική Συνέλευση» του κλαδικού σωματείου των ασφαλιστικών ΣΥΑΕ. «Γενική Συνέλευση» που, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής που ακολούθησε, σημείωσε …ιστορική επιτυχία, με τη συμμετοχή πάνω από 450 ατόμων…

Όλα αυτά σε ένα παράλληλο σύμπαν, εκεί όπου κινούνται πια οι ανακοινώσεις της πλειοψηφίας του ΣΥΑΕ.

Γιατί η πραγματικότητα είναι η εξής:

Η πλειοψηφία έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις αποφάσεις των εργαζομένων 2 εταιρειών του κλάδου και τις υπογραφές δεκάδων ακόμη συναδέλφων, οι οποίοι της ζητούσαν να μην προχωρήσει σε μια διαδικασία διαβλητή, που δεν ορίζεται από το καταστατικό του σωματείου και για τη διεξαγωγή της οποίας θα έδινε προσωπικά δεδομένα των μελών σε ιδιωτική εταιρεία, που συνεργάζεται μάλιστα με εργοδότες του κλάδου.

Όλα όσα τονίζαμε από πριν τη «Γενική Συνέλευση» για τη διαβλητότητα των ηλεκτρονικών διαδικασιών επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά. Χαρακτηριστικά, ήταν πάρα πολλοί οι συνάδελφοι που ενώ είχαν γραφτεί στο σωματείο εδώ και μήνες, δεν έλαβαν ποτέ κωδικούς για την ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση.

Δεν έλαβαν κωδικούς μέχρι και συνδικαλιστές της ΕΑΣΚ που δραστηριοποιούνται δεκάδες χρόνια στο σωματείο, είναι φυσικά οικονομικά εντάξει και το σωματείο διαθέτει εδώ και χρόνια το Email τους.

Στην αντίπερα όχθη, δεκάδες είναι μόνο οι γνωστές σε εμάς περιπτώσεις όπου λάβανε -σε εταιρικά Email…- κωδικούς συνάδελφοι, οι οποίοι δεν έχουν εγγραφεί ποτέ στο σωματείο!

Την ίδια ώρα, συνάδελφος που δήλωνε την υποψηφιότητά του με την ΕΑΣΚ μετά τη «Γενική Συνέλευση» και είχε λάβει κωδικούς πρόσβασης για την ψηφοφορία σε αυτή, ενημερωνότανε πως …δεν υπάρχει στο μητρώο του σωματείου, ενώ έχει κάνει αίτηση εγγραφής εδώ και χρόνια!!!;;;!!!

Όπως ανέφερε και συνάδελφος σε παρέμβασή του στη «Γενική Συνέλευση» αφού το είχε δοκιμάσει ο ίδιος, όποιος ήθελε δανειζόταν τους κωδικούς άλλων και ψήφιζε στη θέση τους.

Κι αυτές είναι μόνο κάποιες περιπτώσεις που γνωρίζουμε με ονοματεπώνυμο!!!

Σε μια τέτοια διαδικασία, φυσικά δεν υπήρχε περιθώριο να συζητηθούν τα ουσιαστικά ζητήματα που καίνε τους εργαζόμενους στον κλάδο. Δεν χώρεσαν στον «απολογισμό» της πλειοψηφίας οι εξαγορές που βρίσκονται σε εξέλιξη στον κλάδο και φέρνουν δεκάδες απολύσεις. Δεν χώρεσαν τα συμπεράσματα από την μη εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ σε εταιρείες, η ανάκληση των αυξήσεων και η τρομοκρατική επιβολή ατομικών συμβάσεων μετά τη λήξη της, η επιβολή μονομερών μειώσεων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, την ώρα που η ακρίβεια χτυπά την πόρτα όλων μας.

Κουβέντα δεν ακούστηκε για το πώς θα διεκδικηθεί ξανά νέα κλαδική ΣΣΕ, ούτε για το πώς θα οργανωθεί η πάλη για κατάργηση της εκτεταμένης «ενοικιαζόμενης» εργασίας. Ούτε μπήκε φυσικά υπό συζήτηση η εμπέδωση της «τηλεργασίας» με ανατροπή κάθε ωραρίου κι ελεύθερου χρόνου, που προχωρά ειδικά στους μεγαλύτερους ομίλους.

Ο «απολογισμός» της πλειοψηφίας ήταν μια απέραντη «θριαμβολογία» του τίποτα, που μόνο η παρέμβαση της ΕΑΣΚ βρέθηκε να τον διακόψει, για να τονίσει το προφανές:

Πως την ώρα που τόσα σωματεία διεξάγουν μήνες τώρα μαζικές δια ζώσης Γενικές Συνελεύσεις κι αρχαιρεσίες τηρώντας κάθε αναγκαίο μέτρο προστασίας, οργανώνοντας πετυχημένους αγώνες, είναι προσχηματική η επίκληση της πλειοψηφίας στον κορονοϊό για να καλύψει τις επιλογές της. Γιατί ο πραγματικός λόγος που επέλεξαν μια τέτοια διαδικασία, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ για να αποφύγουν κάθε συζήτηση & κάθε πιθανότητα αγωνιστικής πορείας του σωματείου για τα παραπάνω.

Με τέτοια δεδομένα λοιπόν, πραγματικά δεν εκπλήσσει τίποτα. Ούτε πώς γίνεται σε μια βιντεοκλήση που ποτέ δεν ήταν συνδεδεμένοι πάνω από 120 άτομα -όσοι περίπου και στις πραγματικές Γενικές Συνελεύσεις του σωματείου- και με μικρή εναλλαγή των συνδεδεμένων, να παρουσιάζεται συμμετοχή 460, από τους οποίους όμως ψήφισαν μόνο οι …220.

Όπως κάθε άλλο παρά εκπλήσσει η επιλογή αυτής της πλειοψηφίας να μην διευθύνει καν την συζήτηση από τα γραφεία του σωματείου. Γιατί εκεί βρέθηκαν την ώρα αυτής της «μαζικότατης» διαδικασίας οι δυνάμεις της ΕΑΣΚ, προκειμένου να παρέμβουν δια ζώσης στη συζήτηση. Αντί αυτού, η πλειοψηφία βρήκε στέγη σε κτίριο εταιρείας του κλάδου, εκεί που μάλλον νιώθει μεγαλύτερη «ασφάλεια» απέναντι σε τέτοιες «επικίνδυνες» παρεμβάσεις.

Εμείς τους το ξεκαθαρίζουμε: Ακόμη και στα γραφεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών να «…αναζητήσουν καλύτερο σήμα WiFi», από το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να γλυτώσουν!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ η εφορευτική επιτροπή που προέκυψε, έστω και τώρα, να αλλάξει την απόφασή της για διεξαγωγή και των εκλογών με την ίδια, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πια πλήρως διαβλητή, ηλεκτρονική διαδικασία.

Δίνουμε τη δική μας απάντηση στο μπάσιμο του εκτρωματικού νόμου Χατζηδάκη στην εσωτερική λειτουργία του σωματείου, με τη στήριξη της ΕΑΣΚ, την ανατροπή των συσχετισμών στον ΣΥΑΕ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!»

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός