Νέο συλλαλητήριο την Πέμπτη για την επιστροφή στη δουλειά των 8 απολυμένων του ΚΤΕΛ



Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους για να παρθούν πίσω οι 8 απολύσεις εργαζομένων από τα ΚΤΕΛ Ζακύνθου δίνουν το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και το Σωματείο Οδηγών και Προσωπικού της επιχείρησης, με νέα συγκέντρωση την Πέμπτη 20 Γενάρη στις 7 μ.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας (παλιά Νομαρχία).

Απαντώντας στη διοίκηση της επιχείρησης που έφτασε στο σημείο να προκαλεί μέχρι και με προβοκατόρικες δηλώσεις κατά του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, προκειμένου να δικαιολογήσει τις απολύσεις, προχωρούν σε κλιμάκωση, προκειμένου να γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους όλοι οι εργαζόμενοι.

«Ο σκοπός τους είναι να μη μείνουν εργαζόμενοι με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα στη δουλειά», σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδικάτου των Οδηγών, Τάκης Ακτύπης, υπογραμμίζοντας: «Κλείνω κοντά 25 χρόνια στο τιμόνι. Ένας τέτοιος εργαζόμενος με την ασφάλισή του «στοιχίζει» στην επιχείρηση, που επιδιώκει να έχει, όπως και το πράττει, εργαζόμενους με το «κομμάτι» και το πολύ 29-30 ευρώ τη μέρα, που με δυσκολία θα φτάνουν τα 300 ευρώ το μήνα».

Πρόκειται, για τη βασική αιτία αυτών των τελευταίων εξελίξεων στην ΚΤΕΛ ΑΕ, που, όπως τόνισε, την ίδια ώρα προχωρά σε περικοπές δρομολογίων και προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους της. «Περιοχές, ειδικά στα ορεινά, που εξυπηρετούνταν με τρία διαφορετικά δρομολόγια τη μέρα, τώρα έχουν μόνο ένα», επισήμανε ο πρόεδρος, προσθέτοντας πως η επιχείρηση συνεχίζει να επιδοτείται για την εξυπηρέτηση όλων όσοι δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο όπως ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.ά., χωρίς να έχει μείωση του κέρδους της.

«Η συμπαράσταση που μας δόθηκε μας δίνει δύναμη. Ξέρουμε ότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος, αλλά θα συνεχίσουμε και ας δείχνουν ότι δεν μας υπολογίζουν. Έχουμε κάνει το θέμα γνωστό, στηριζόμαστε στο Εργατικό Κέντρο και όσους μας βοηθάνε και έτσι θα πορευτούμε», επισήμανε ο Τάκης Ακτύπης.

Την άμεση επιστροφή όλων των απολυμένων στη δουλειά τους απαιτούν, καταγγέλλοντας και τις ενέργειες της εργοδοσίας, πάνω από 40 συνδικαλιστικοί φορείς. Πρόσφατα βρέθηκε στο νησί ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, εκφράζοντας τη στήριξη του Κόμματος στους 8 απολυμένους, ενώ κατατέθηκε σχετική Ερώτηση στη Βουλή., Αίτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου κατέθεσε και η «Λαϊκή Συσπείρωση».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός