ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ: Δεν ανεχόμαστε να χάνονται ζωές από το κρύο στην πόλη μας



Για τον θάνατο 60χρονου άστεγου από ανακοπή λόγω υποθερμικού σοκ

Φωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


«Δεν ανεχόμαστε να χάνονται ζωές από το κρύο στην πόλη μας», τονίζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, για τον θάνατο 60χρονου άστεγου από ανακοπή λόγω υποθερμικού σοκ.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, ένας 60χρονος έχασε τη ζωή του από υποθερμικό σοκ, επειδή ήταν άστεγος και βρισκόταν στο δρόμο στη διάρκεια του παγετού. Δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά γράμματα, ο θάνατος ενός ανθρώπου από το κρύο, στην Θεσσαλονίκη του 2022! Δεν μπορεί να θεωρείται κόστος, ατομική ευθύνη, να μετριέται με ευρώ, η ανάγκη του λαού για στέγαση και θέρμανση, ειδικά μέσα σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι ασυγχώρητο πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του την ίδια στιγμή που εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται σε επενδυτικά έργα για τις ανάγκες των εργοδοτών, πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του λίγα χιλιόμετρα μακριά από το πολυδιαφημιζόμενο τεχνολογικό πάρκο, και ανάμεσα σε 5στερα ξενοδοχεία.

Από σήμερα κιόλας απαιτούμε:

Με ευθύνη του κράτους να ανοίξουν θερμαινόμενες αίθουσες και να οδηγηθούν με ασφαλή και άμεσο τρόπο εκεί όλοι όσοι ζουν στο δρόμο.

Να εξασφαλιστεί η διατροφή και η στέγασή τους, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων.

Να εξασφαλιστεί η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός