ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΑΣ-ΗΛΠΑΠ



δασ

24/11/14

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συνάδελφοι – σσες,

Στις 25 Νοέμβρη 2014 θα διενεργηθούν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Τεχνικών & Υπαλλήλων Ο.ΣΥ (πρώην ΗΛΠΑΠ). Σε μια περίοδο που το σύνολο των εργαζομένων δέχεται την μεγαλύτερη επίθεση σε επίπεδο κατακτήσεων από το πολιτικό προσωπικό του μεγάλου κεφαλαίου.

Η σημερινή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν αποσπάσει μεγάλο τμήμα των αποδοχών, των παροχών σε υγεία – παιδεία, μας έχουν λεηλατήσει με τη φοροληστία και βάζουν πλώρη το άμεσο διάστημα για περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας, συνταξιοδότησης, αύξηση της φορολογίας, αύξηση ως και κατάργηση της δυνατότητας απόφασης για απεργία, εμπόδια για στη λειτουργία των σωματείων.

Για όλα αυτά και όχι μόνο, έχουν βοηθήσει οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες όπως και στο δικό μας σωματείο με την αδρανή στάση τους και με την ηττοπάθεια που καλλιεργούν, όταν έχουν παραδώσει τα όπλα προτού ακόμη η μάχη ξεκινήσει!
Κρύβουν τις ευθύνες τους πίσω από τον μανδύα του ακομμάτιστου και αθωώνουν τη στάση τους το προηγούμενο διάστημα που ουσιαστικά πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών τους στα μεγαλύτερα σωματεία του χώρου.

Για όλα που αφορούν τη ζωή μας, συλλογική σύμβαση – συνταξιοδοτικό – ασφαλιστικό – υγεία, εμείς δεν πρέπει να έχουμε λόγο. Είναι απαράδεκτος ο τρόπος που λειτουργούν το σωματείο.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ! Οργάνωση στο σωματείο σημαίνει δράση για διεκδίκηση καλύτερων όρων συνθηκών εργασίας – αμοιβής – ποιότητας της ζωής των εργαζομένων.

Μόνο οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ ξεκάθαρα διεκδικούν την συλλογική δράση ενάντια σε κάθε εμπόδιο που βάζουν κυβερνήσεις και εργοδοτικός συνδικαλισμός. Κόντρα στις σειρήνες του δήθεν αχρωμάτιστου ψηφοδελτίου που δείχνει ξεκάθαρα πως όλοι μπορούν να τα βρουν.

Η μόνη ασυμβίβαστη δύναμη του χώρου που μπορεί με αλλαγές στους συσχετισμούς δύναμης να παλέψει για ένα σωματείο όπλο στα χέρια των εργαζομένων, που θα ενώσει την πάλη των εργαζομένων σε επίπεδο Ο.ΣΥ είναι η Δ.Α.Σ η ταξική φωνή του χώρου που στηρίζεται απ΄ το Π.Α.ΜΕ.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ :

 

  • ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
  • ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ
  • Σ.Σ.Ε ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2009 ΩΣ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ
  • ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΔΑΣ-ΟΑΣΑ

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός