ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΑΣ-ΜΕΤΡΟ



 

δασ

24/11/14

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συνάδελφοι – σσες,

Στις 25 Νοέμβρη ανοίγουν οι κάλπες για τις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας (ΣΕΛΜΑ). Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο έντονης επιθετικότητας της Κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους όλης της χώρας και φυσικά στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών. Το νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνει νέες μειώσεις μισθών, παραπέρα κατάργηση ειδικοτήτων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ενώ, αναμένονται νέες απολύσεις όπως εξαγγέλλουν σχεδόν καθημερινά.

Το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μπήκαν μπροστά στους αγώνες που έγιναν στην αστική συγκοινωνία.

Ο αγώνας που ξεκίνησε από εμάς τους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ θα είχε διαφορετική εξέλιξη αν οι πλειοψηφίες των Σωματείων του χώρου στις αστικές συγκοινωνίες δεν τορπίλιζαν, η κάθε μία με τον τρόπο της,  αυτό τον αγώνα.

Η συγκυβέρνηση από την μεριά της έδειξε με την επίταξη την απόφαση της να επιβάλλει το δόγμα «νόμος και τάξη» στο σύστημα της σταθερής τροχιάς.

Τα σωματεία του κλάδου και το δικό μας ταμπουρώθηκαν πίσω από την επίταξη και 19 μήνες περίπου δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας είναι το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ αστικών συγκοινωνιών στο σωματείο μας.

Επιδίωξή μας είναι η ενότητα του κλάδου σε αγωνιστική, ταξική κατεύθυνση.

Προσπάθειά μας ήταν και είναι να σταματήσει ο εκφυλισμός  στις διαδικασίες του Σωματείου. Χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων δεν υπάρχουν πραγματικά σωματεία.

Το σωματείο μας παραμένει καιρό τώρα σε κατάσταση αδράνειας, με άμαζες συνελεύσεις, εκφυλιστικές διαδικασίες που απογοητεύουν τους συναδέλφους μας. Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς χειροτερεύει μέρα τη μέρα.

Κυβέρνηση και διοίκηση, τιμωρούν, μετακινούν, αποφασίζουν με το έτσι θέλω και ελέω Γενικού Κανονισμού προσωπικού.

Συνάδελφοι, σσες ψήφος στην ΔΑΣ σημαίνει ψήφο στις δυνάμεις που αντιπαλεύουν πραγματικά την επιθετικότητα της ευρωπαϊκής ένωσης, κεφαλαίου και κυβερνήσεων ενάντια στην εργατική τάξη.

Αντιπαλεύουν στην πράξη την απελευθέρωση των μεταφορών που συνεπάγεται ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, νέες απολύσεις, κατάργηση Σ.Σ.Ε, μισθούς στα 600 ευρώ, χωρίς δικαιώματα, ελαστικό ωράριο, δηλαδή συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς.

Οι δυνάμεις του πάμε αντιπαλεύουν σταθερά τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, δηλαδή (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιούν σήμερα.

Αντιπαλεύουν σταθερά επίσης τις συνδικαλιστικές δυνάμεις του εκφυλισμού και του νέου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Μετά – Ανταρσία που βλέπουν την συνδικαλιστική δράση ως ακτιβισμό  ευκαιρία για τηλεοπτική προβολή.

Προσπάθεια μας είναι ένα σωματείο που να συσπειρώνει τα μέλη του, κύτταρο δημιουργίας, ανάπτυξης της ταξικής πάλης.

Στόχος μας είναι η αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η εκλογή μας στο Δ.Σ θα συμβάλει στη δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Το ΠΑΜΕ έχει την πείρα, έχει την διάθεση, έχει το πλαίσιο πάλης και δημιουργεί τις συνθήκες ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Μόνο η ψήφος στη ΔΑΣ πιάνει πραγματικά τόπο που λέει ο λαός μας.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΥΝΑΤΟ !!!

Που να παλεύει για :

  • ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
  • ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟ.
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.
  • ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ.
  • Σ.Σ.Ε ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ.
  • ΔΑΣ-ΟΑΣΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός