ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΡΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ.



Πέμπτη, 07.04.22

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΡΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΕΜΟ.

Συνάδελφοι-ισσες,
Χαιρετίζουμε όλους τους εργαζομένους, κάθε συνάδελφο που στάθηκε όρθιος απέναντι στη οργανωμένη προσπάθεια της Κυβέρνησης, του Υπουργείου και της Ο.ΣΥ να μας τρομοκρατήσουν, να εκβιάσουν εμάς και τις οικογένειες μας. Η τρομοκρατία έπεσε στο κενό!
Κανένα όχημα δεν κυκλοφόρησε στην Αθήνα. Με την αγωνιστική μας παρουσία στις απεργιακές συγκεντρώσεις δώσαμε την μαζική αγωνιστική απάντηση προς όλες τις κατευθύνσεις.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!! Το δικό μας δίκιο είναι ο δικός μας οδηγός για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας.

Συνάδελφοι,
η επιτυχία της απεργίας στις 6 του Απρίλη είναι παρακαταθήκη για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας. Συνεχίζουμε με την ίδια ορμή για τα ανοικτά μέτωπα που έχουμε με την κυβέρνηση και την ΟΣΥ.
Η απεργία έφερε στο προσκήνιο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, φτώχεια- ακρίβεια, τους καθημερινούς κινδύνους από αντιμετωπίζουμε για την υγεία και την ασφάλεια μας. Καθημερινά συνεχίζονται να δηλώνονται δεκάδες θύματα από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, την ίδια στιγμή που τα μέσα μεταφοράς είναι εστίες υπερ-μετάδοσης του ιού.
Την ίδια στιγμή αυξάνονται ακόμη περισσότεροι οι κίνδυνοι από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρα μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενώ προσπαθούν να μας πείσουν για αντίθετο. Η ντροπή δεν έχει ντροπή. Την στιγμή που χειροκροτούσαν το φασίστα του Αζόφ στη Βουλή, και στέλνουν ελληνικές δυνάμεις στη ευρύτερη περιοχή και εκτός των ελληνικών συνόρων, εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται για να ματώσουν τη περιοχή ακόμη περισσότερο, μας ζητάνε να βάλουμε πλάτη και να δεχτούμε μεγαλύτερες θυσίες γιατί δήθεν δεν υπάρχουν χρήματα για την υγεία μας, για τη ΣΣΕ με αυξήσεις.

Είναι βαθιά γελασμένοι ότι θα μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτή φαρσοκωμωδία.

Η απάντηση μας ήρθε με την ίδια τη συμμετοχή μας σε μια «παράνομη» απεργία, τους γυρίσαμε πίσω με το καλύτερο τρόπο την απόφαση των δικών του δικαστηρίων. Δίκιο είναι το δίκιο των οικογενειών μας.
Γιατί απάντηση ήταν η ίδια η εικόνα όλων των ακινητοποιημένων τρόλεϊ σε όλα τα αμαξοστάσια!
▪ Γιατί περισσότεροι συνάδελφοι συμμετείχαν στα απεργιακά συλλαλητήρια!
▪ Γιατί είπαμε ένα μεγάλο όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ότι δεν διαλέγουμε ληστή και δολοφόνο!
▪ Γιατί είπαμε ότι δεν πάει άλλο με την ακρίβεια!
▪ Είναι η ώρα να μιλήσουμε εμείς συνάδελφοι. Τώρα είναι η ώρα να υπερασπιστούμε τα παιδιά μας!!!

Τώρα είναι η ώρα να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, που εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που κάθε μιά έχτιζε το δικό της αντιλαικό πανωσήκωμα, σήμερα δεν τα βγάζουμε πέρα και αύριο για την επόμενη βάρδια θα είναι πιο δύσκολα.

Η κυβέρνηση και οι παπαγάλοι της πασχίζουν να πείσουν τον λαό με κάθε λογής προσχήματα
να αποδεχθεί τις συνέπειες των πολιτικών τους, την φτώχεια και τον πόλεμο. Οταν αυτό δεν γίνεται κατορθωτό βάζουν μπροστά την τρομοκρατία και την καταστολή, το ξύλο και τα δικαστήρια.
Αυτό θέλησε να κάνει η διοίκηση της ΟΣΥ κατ εντολή της κυβέρνησης. Έσυρε στα δικαστήρια την Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ με κατηγορίες διάτρητες και έβγαλαν την συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ παράνομη. Το επιτελικό κράτος μέσα σε μισή ώρα από την κοινοποίηση της αγωγής δίκασε ερήμην μας. Αντανακλαστικά και ταχύτητα θαυμάσια όταν πρόκειται να καταστείλουν απεργία, όχι όμως τα ίδια αντανακλαστικά όταν πρόκειται για δικαιώματα εργαζομένων.

Συνάδελφοι,
η τρομοκρατία δεν πέρασε και δεν θα περάσει , ας το βάλουν καλά στην κούτρα τους, έφαγαν και θα τρών’ τα μούτρα τους. Ο νόμος Χατζηδακη θα μείνει στα χαρτιά!
Η απεργία ήταν έμπρακτη απάντηση στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία, που όλοι μαζί τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους.
Αυτό που επιβεβαιώνεται εμφατικά για ακόμα μια φορά είναι ότι η απεργία είναι όπλο στα χέρια των εργαζομένων και όσο κι αν την συκοφάντησαν και προσπάθησαν να την υποτιμήσουν εργοδοσία και εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι κόκκινο πανί για τα αφεντικά.
Καταγγέλλουμε τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις αγωνιστών εργατών στη Θεσσαλονίκη.
Απευθύνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό στα σωματεία που στάθηκαν στο πλευρό μας και μας δυνάμωσαν, η αλληλεγγύη είναι όπλο στους αγώνες της εργατικής τάξης που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά πιο δυνατά», με ακόμα μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση και στην εργοδοσία, να οργανώσουμε το επόμενο βήμα, την απεργία και τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Την κλιμάκωση των αγώνων για αυξήσεις στους μισθούς, για την αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την εργατική – λαϊκή οικογένεια και η εναντίωση απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να κυριαρχήσουν στις συγκεντρώσεις των συνδικάτων, την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα.

Διεκδικούμε:

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις εδώ και τώρα
▪ Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, του 13ου και 14ου μισθού
▪ Μείωση του εργάσιμου χρόνου, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
▪ Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
▪ Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
▪ Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
▪ Μέτρα προστασίας, της υγείας και της ασφάλειας.
▪ Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός