Αξημέρωτα για δουλειά οι εργάτες και το σφαχτό άφαντο!



21-4-2022

Συνάδελφοι -σες για μια ακόμη φορά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να μην μπορούμε να περάσουμε τις ημέρες των εορτών έτσι όπως αρμόζει σε κάθε άνθρωπο που εργάζεται.

Κυβέρνηση και εργοδοσία φέρουν ακέραια την ευθύνη για το γεγονός αυτό.

Δεν έδειξαν καμία ευαισθησία απέναντι στους εργαζόμενους ώστε να τους καταβάλλουν ελάχιστες μέρες νωρίτερα τον πενιχρό μισθό τους όπως απαιτούσαν και επιβαλλόταν για να μπορέσουν να στρώσουν το εορταστικό τραπέζι με τις οικογένειές τους ή και να μπορέσουν να μετακινηθούν στον τόπο καταγωγής τους για να περάσουν εκεί τις μέρες αυτές.

Ειδικότερα φέτος που έχουν εκτιναχθεί οι τιμές σε όλα τα είδη όπως η βενζίνη που ξεπερνάει τα 2 ευρώ, η τιμή του οβελία που έχει σκαρφαλώσει πάνω από 11 ευρώ και το εορταστικό τραπέζι κοστίζει εκατοντάδες ευρώ, κυβέρνηση και εργοδοσία έδειξαν για μια ακόμα φορά ότι δεν τους καίγεται καρφί για το πώς θα τα βγάλουν πέρα οι εργαζόμενοι για το γεγονός πως αρκετοί συνάδελφοι δεν θα έχουν στο τραπέζι τους ούτε τα απαραίτητα. Δεν πάει πολύ καιρός από τα Χριστούγεννα που πληρωθήκαμε ενώ είχαν κλείσει τα καταστήματα.

Σε αυτές τις συνθήκες έρχεται επιτακτικά στο προσκήνιο η ανάγκη της επιστροφής του 13-14 μισθού.

Δεν πρόκειται να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους με διατακτικές που είναι και ψίχουλα και αποτελούν δικά μας χρήματα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να υιοθετήσουν την πρόταση μας για την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και επιστροφή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.

Να οργανώσουν από τώρα την συμμετοχή στην απεργία και την συγκέντρωση της 1η Μάη βάζοντας στο επίκεντρο τις διεκδικήσεις μας.

Προχωράμε σε συσκέψεις στα Α/Σ, την Πέμπτη 28/04 στην Πέτρου Ράλλη, την Παρασκευή 29/04 στον Πειραιά.

Καλούμε τις πλειοψηφίες στα σωματεία του χώρου να συγκαλέσουν γενικές συνελεύσεις με πρόγραμμα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να υπογραφεί η ΣΣΕ που θέλουμε ώστε να μην ξαναέρθουν τέτοιες μέρες.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός