Η τρομοκρατία δεν θα περάσει



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    12-5-2022

Στην προσπάθεια της να σπάσει τη σημερινή απεργία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ η διοίκηση του Οργανισμού βρήκε πρόθυμους συνοδοιπόρους την παράταξη της ΔΑΚΕ που με μια κατάπτυστη «ανακοίνωση» κάλεσε από την προηγούμενη μέρα τους συναδέλφους να μην απεργήσουν.
Στη σημερινή απεργία η οργανωμένη απεργοσπασία που επιχειρήθηκε έσπασε τα μούτρα της!

Στο αμαξοστάσιο Σταυρούπολης 30 με 40 συνάδελφοι που τους είχαν πάρει τηλέφωνο και τους απειλούσαν ότι θα είχαν κυρώσεις αν δεν έρθουν στη δουλειά επειδή η απεργία κρίθηκε παράνομη τελικά ΔΕΝ μπήκαν να δουλέψουν.
Και στο αμαξοστάσιο του Φοίνικα δεν μπήκαν για δουλειά παρά μόνο το προσωπικό ασφαλείας και ελάχιστα ακόμα άτομα από τους εργατοτεχνίτες και μόνο το προσωπικό ασφαλείας από τους οδηγούς.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονται όχι επειδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν ανάγκη το μεροκάματο αλλά επειδή πλέον δεν αντέχουν μια διαμορφωμένη κατάσταση κι όταν η εργοδοσία έχει ξεπεράσει κάθε όριο αυθαιρεσίας.
Η ακρίβεια καλπάζει, οι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αέριου είναι δυσθεώρητοι, οι μειώσεις των μισθών για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ είναι απανωτές και κλιμακούμενες.
Να προσθέσουμε σε αυτά την κοροϊδία τουλάχιστον 2 ετών με την υπογραφή της ΣΣΕ, την αφαίρεση των ρεπό, των μη μισθολογικών απολαβών, τα παράτυπα πρόστιμα για τα rapid test, το ξύλωμα ακόμα κι αυτών των ναϋλον «προστατευτικών» για τον οδηγό ώστε να ανοίξει η πρώτη πόρτα στα λεωφορεία λες και τελείωσε η πανδημία!
Τι θέλουν οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ να το βουλώσουμε και να καταπιούμε όλα αυτά που έχει κάνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ εις βάρος μας ;;
Nα συμμορφωθούμε με τις δικαστικές αποφάσεις και τη «νομιμότητα» της κυβέρνησης και να ξεχάσουμε ότι μέσα στην πανδημία χάσαμε 9 συναδέλφους από τα μέτρα που ΔΕΝ πήρε ο Οργανισμός ;; Ε όχι συνάδελφοι απεργοσπάστες της ΔΑΚΕ !!

Το δίκιο είναι με το μέρος μας και δεν πρόκειται να μας σταματήσει η τρομοκρατία, η λάσπη, οι εκβιασμοί και οι απειλές.

-Διεκδικούμε να καταβληθούν άμεσα τα χρήματα που έκοψε αυθαίρετα ο ΟΑΣΘ για τα επιδόματα «Ανθυγιεινής Εργασίας» και «Θέσης Ευθύνης» αναδρομικά.
-Διεκδικούμε να καταργηθεί το άρθρο 32 του ν.4903 και να μην αναζητηθούν χρήματα από τους εργαζόμενους από το 2016.
-Διεκδικούμε να πάρουμε πίσω τα ρεπό μας, να πληρωθούν όλες οι απολαβές μη μισθολογικού κόστους αναδρομικά και να υπογραφεί η ΣΣΕ με αύξηση τουλάχιστον στο ύψος του επίσημου πληθωρισμού.
-Διεκδικούμε συγκοινωνία με βάση τις ανάγκες του λαού με σύγχρονα οχήματα με προδιαγραφές και όχι με βάση τα συμφέροντα του ΚΤΕΛ και του κάθε ιδιώτη παρόχου.
Το εργατικό κίνημα έχει δεσμευτεί ο νόμος Χατζηδάκη να μείνει στα χαρτιά και έτσι θα γίνει και καμιά δικαστική απόφαση δεν πρόκειται να σταματήσει τους εργαζόμενους εάν αποφασίσουν να αγωνιστούν οργανωμένα και μαζικά.
Η επίθεση εναντίον κάθε δίκαιου εργατικού αγώνα είναι επίθεση απέναντι σε κάθε εργαζόμενο που δίνει τη μάχη της επιβίωσης.
Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη σε κάθε απεργοσπάστη και να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους και τη ζωή τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός