Η Δ.Α.Σ.- Ο.Α.Σ.Α. καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων μας εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ



12-5-2022

Η εργοδοσία δείχνοντας για μια ακόμα φορά το πραγματικό της πρόσωπο και αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και ιδιαίτερα τον πιο πρόσφατο νόμο ,το έκτρωμα Χατζηδάκη, σέρνει στα δικαστήρια τους εκλεγμένους συνδικαλιστές των σωματείων στη ΣΤΑ.ΣΥ. με αίτημα τη φυλάκισή τους και την πληρωμή προστίμου.

Το «έγκλημα» που διέπραξαν οι συνάδελφοί μας ήταν να υλοποιήσουν την απόφαση του Ε.Κ.Α. για 3ωρη στάση εργασίας στις 10/5/22 ώστε να παραβρεθούν οι εργαζόμενοι σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας την ώρα που εκδικαζόταν η προσφυγή του Ε.Κ.Α. κατά του άρθρου του νόμου Χατζηδάκη για την υποχρεωτική εγγραφή των εργαζομένων στο ηλεκτρονικό μητρώο ΓΕΜΗΣΟΕ, κατά, δηλαδή, του ηλεκτρονικού φακελώματος των εργαζομένων.
Και βέβαια, η στιγμή που διάλεξε η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. «να δείξει τα δόντια της» δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού αυτό το διάστημα υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία με διάφορες μορφές πάλης, διεκδίκησης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας .
Αν νομίζει η εργοδοσία ότι με αυτόν τον τρόπο θα τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να καμφθούν και να μην συνεχίσουν να παλεύουν και να απαιτούν αυτά που δικαιούνται, τότε είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Η Δ.Α.Σ.- Ο.Α.Σ.Α. δηλώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας στη ΣΤΑ.ΣΥ. Δεν είναι μόνοι τους. Έχουν μαζί τους όχι μόνο τη Δ.Α.Σ., όχι μόνο τους εργαζόμενους στις Αστικές Συγκοινωνίες, αλλά και όλη την εργατική τάξη της χώρας μας.

Ο ΝΟΜΟΣ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός