ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΡΙΞΤΕ-ΨΗΦΙΣΤΕ-ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗ ΔΑΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΗ
ΣΤΗΡΙΞΤΕ-ΨΗΦΙΣΤΕ-ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗ ΔΑΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ
ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους στη ΣΤΑ.ΣΥ.
Όλους εσάς που κάθε μέρα μαζί προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της καθημερινότητας.                                                                Δυσκολίες από την επιθετικότητα της κυβέρνησης, της Διοίκησης, από τις ελλείψεις, τις περικοπές, την εντατικοποίηση, που μας κάνουν τη ζωή βάσανο.
Που βιώνουμε, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, την τεράστια ακρίβεια στην ΔΕΗ, το φυσικό αέριο, τα τρόφιμα, παντού, ακόμα σε λίγο ούτε διακοπές για ξεκούραση δεν θα μπορούμε να πάμε και τις ανατιμήσεις που ροκανίζουν το εισόδημα μας. Έχουμε να δούμε πραγματική αύξηση στο μισθό μας πολλά χρόνια. Κάθε φορά υπήρχε πάντα κάποια δικαιολογία των κυβερνήσεων και των διοικήσεων, από το ενιαίο μισθολόγιο και τους νόμους τους μέχρι την κρίση και τα μνημόνια, την πανδημία και τον πόλεμο. Και η κοροϊδία πάει σύννεφο.
Που βιώνουμε τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, την εργοδοτική αυθαιρεσία και τους εκβιασμούς της διοίκησης, με στόχο την εντατικοποίηση της εργασίας, την απουσία μέσων προστασίας και διαδικασιών λειτουργίας που θα προασπίζουν την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.


Σας λέμε καθαρά: Ανεξάρτητα τι επιλογές κάνατε μέχρι χτες, ποιους εμπιστευτήκατε, τώρα ήρθε η ώρα να κάνετε το βήμα, να ξεπεράσετε ενστάσεις και επιφυλάξεις, να κάνετε την επιλογή που δεν είχατε ίσως καν σκεφτεί ή δεν είχατε αποφασίσει ακόμα: Να πάρετε τη θέση σας δίπλα στους συναδέλφους σας: Που στάθηκαν όρθιοι, χωρίς ταλαντεύσεις, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς πισωγυρίσματα. Βάζοντας πάντα μπροστά τα δικά μας συμφέροντα, τις δικές μας ανάγκες. Που στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις τους αγώνες που κάναμε.
Που σταθήκαμε απέναντι στην προσπάθεια να πάρουν πίσω οι κυβερνήσεις χτεσινές και σημερινή σημαντικά δικαιώματα μας, όπως το οκτάωρο, η ΣΣΕ, η απεργία, το χτύπημα των σωματείων και της συλλογικής δράσης. Που σταθήκαμε με τους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας και τους ανταγωνισμούς τους όπως στην Ουκρανία και όχι μόνο. Που αναδείξαμε στην πράξη το μεγάλο καθήκον της αλληλεγγύης.
Σήμερα η ίδια η ζωή επιβάλλει να κάνουμε επιλογές που μέχρι σήμερα δεν είχαμε σκεφτεί: Εκεί όπου οι λίγοι, μπορούν να γίνουν πολλοί και με τις διεκδικήσεις, την πάλη μας, να καταφέρουμε κάτι να φρενάρουμε, ακόμα και να κερδίσουμε μια ανάσα ανακούφισης. Ακριβώς γιατί κοιτάμε μόνο μπροστά, και όχι πάνω, ψάχνοντας για παλιούς και νέους “σωτήρες”, βουλιάζοντας στη μιζέρια και την ηττοπάθεια του “τίποτα δε γίνεται”, “τίποτα δεν αλλάζει”.
Γιατί, αν κάτι μπορεί να κινηθεί, αν κάτι μπορεί να αλλάξει, αυτό θα γίνει, αν κοιτάμε μόνο μπροστά. Με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στη δύναμη της ταξικής πάλης, σημαδεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο, αυτό το βάρβαρο σύστημα της εκμετάλλευσης, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που το υπηρετούν, άσχετα τι λένε, με τι προσωπείο, με τι συνθήματα εμφανίζονται στο λαό.
Τα θετικά αποτελέσματα από τους πρόσφατους αγώνες δείχνουν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι εργαζόμενοι στην COSCO, στην E-FOOD, στη ΛΑΡΚΟ, η υπογραφή Συλλογικής σύμβασης στους οικοδόμους, σε εργοστάσια είναι ζωντανά παραδείγματα όταν υπάρχει μαζική συμμετοχή, αποφασιστικότητα, οργάνωση, όταν όλοι μαζί αποφασίσουμε να απαιτήσουμε να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Όταν απέναντι στον εργοδότη και την κυβέρνηση του ενωθούμε οι πολλοί.
Ναι, σήμερα είναι ανάγκη να αφήσουμε στην άκρη και να μην τους εμπιστευτούμε πια, όλους όσοι έδιναν χρόνο και αναμονή και δεν οργάνωναν τον αγώνα.

Αυτά τα δύο χρόνια καταφέραμε να έχουμε ξεκάθαρη και διακριτή θέση στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., να πάρουμε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη ζητημάτων όπως έγινε με τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο αμαξοστάσιο Σεπολίων για τους νεοπροσληφθέντες συναδέλφους.
Να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης και της παρουσίας των εργαζομένων σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, να πραγματοποιήσουμε ενημερωτικές περιοδείες σχεδόν σε όλους τους χώρους εργασίας. Όλα αυτά δεν λέγονται για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Αντιθέτως έχουμε επίγνωση ότι οι απαιτήσεις των καιρών μας βάζουν καθήκοντα για πολλά περισσότερα. Αλλά για να το καταφέρουμε αυτό, για να μπορέσουμε συνάδελφοι να ανταποκριθούμε σε αυτές τις απαιτήσεις χρειάζεται και η δικιά σας στήριξη, η δικιά σας συμμετοχή.
Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν ανάγκη από ένα σωματείο που θα έχει καθημερινή παρουσία στους χώρους δουλειάς, θα ενημερώνει, θα αξιοποιεί τις συλλογικές διαδικασίες, για να εκφράζουν γνώμη οι συνάδελφοι, να ασκούν κριτική. να αποφασίζουν. Που θα επιδιώκει να σχεδιάζει τον αγώνα και τις απαιτήσεις μας μαζί με τους εργαζόμενους, απέναντι σε κάθε διοίκηση της εταιρείας, απέναντι σε κάθε υπουργείο και κυβέρνηση χωρίς φόβο και αναστολές. Με εμπιστοσύνη στους εργαζόμενους και τη δύναμη τους.
Με αυτό τον τρόπο, με αυξημένη παρουσία στο Δ.Σ. με αυξημένη δυναμική στα συντονιστικά των σωματείων, με ενισχυμένο το κύρος και τη θέση της ΔΑΣ μπορεί να δυναμώσει ένα αγωνιστικό ρεύμα, που θα παρασύρει στο διάβα του την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, θα απομονώσει τους κάθε λογής κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, θα δημιουργήσει όρους νίκης στους αγώνες που έρχονται.
Η ΔΑΣ απευθύνεται σε κάθε συνάδελφο που θέλει ένα σωματείο που να βάζει μπροστά την ικανοποίηση των αναγκών μας, που θα στέκεται απέναντι στη διοίκηση, που θα υπερασπίζεται στην πράξη τους συναδέλφους.
Τώρα είναι η ώρα να συμμετέχουμε στις εκλογές, για να εκφραστεί μια πραγματικά αγωνιστική κατεύθυνση και προοπτική. Για να γίνουν οι εργαζόμενοι οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. .
Για να απαιτήσουμε καμία μείωση στα δικαιώματα μας, νέα ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, με μείωση του χρόνου εργασίας, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας, κανένα διαχωρισμό μεταξύ συναδέλφων. Για να μην αλωνίζει η Διοίκηση και η κυβέρνηση, κόβοντας και ράβοντας κάθε φορά τα δικαιώματα μας όπως εκείνη κρίνει και με βάσει τις ανάγκες της εταιρείας.
Τώρα είναι η ώρα να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και την Διοίκηση που από τη μια δήθεν καλούν τα σωματεία να τους δώσουν χρόνο και από την άλλη θέλουν να σπείρουν την τρομοκρατία, το φόβο, με απειλές για όποιον μπαίνει μπροστά για την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων να τιμωρηθεί με φυλάκιση, πρόστιμα. Θέλουν να μας έχουν του χεριού τους, να μας βρίσκουν μπόσικους, ξεμοναχιασμένους, τον κάθε ένα μόνο του. Δεν πρέπει να τους δώσουμε κανένα τέτοιο δικαίωμα
Η ΔΑΣ δεσμεύεται ότι με την δύναμη που θα της δώσετε και μαζί με όλους τους συναδέλφους θα αγωνιστεί για :
•Την ενοποίηση των σωματείων στη ΣΤΑ.ΣΥ.
•Την υπογραφή νέας ΣΣΕ με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις
•Για να μην υπάρχουν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων
•Την ένταξη όλων των εργαζομένων στη λειτουργία και συντήρηση στα Β.Α.Ε
•Την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
•Τη μείωση του χρόνου εργασίας και των συνταξιοδοτικών ορίων
•Για πραγματικά δημόσιες αστικές συγκοινωνίες με 100% κρατική χρηματοδότηση
•Για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
•Για απορρόφηση όλων των εργολαβικών εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ. και κατάργηση κάθε εργολαβίας
•Για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

ΣΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός