Τέρμα πια η κοροϊδία. Εδώ και τώρα ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις



3-6-2022

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου, μεταξύ του υπουργείου Μεταφορών και των προεδρείων των σωματείων, αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά ότι κυβέρνηση και διοίκηση μας κοροϊδεύουν. Μετά από τόσους μήνες αδιαφορίας, κωλυσιεργίας και απαξίωσης, μετά από τόσους μήνες εκβιασμών, απειλών και μονομερών ενεργειών αυτό που “υποσχέθηκαν” είναι ότι τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν. Και αυτό έχουν το θράσος να το παρουσιάζουν ως θετικό βήμα, ως παροχή προς τους εργαζόμενους, ως βελτίωση των όρων διαβίωσής μας.

Η πραγματικότητα όμως συνάδελφοι είναι πολύ διαφορετική. Το εισόδημά μας εξανεμίζεται όλο και πιο γρήγορα, οι οικονομικές υποχρεώσεις διογκώνονται διαρκώς και η αδυναμία να τα φέρουμε βόλτα γίνεται θηλιά στο λαιμό μας.

Κανένας εφησυχασμός συνάδελφοι, καμία αναμονή και αναβολή δεν πρέπει να γίνει. Η ανάγκη να πληρωθεί η βενζίνη, το σούπερ μάρκετ, το νοίκι δεν παίρνει αναβολή. Η υπογραφή νέας ΣΣΕ έπρεπε να έχει γίνει χθες.

Καμία εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις κυβέρνησης και διοίκησης. Εμπιστοσύνη μόνο στις δυνάμεις μας, στη δύναμη που μπορούν να έχουν τα σωματεία όταν επικρατούν οι ταξικές, αγωνιστικές δυνάμεις. Μόνο η οργανωμένη και μαζική δράση των σωματείων μπορεί να επιβάλλει την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Τα συνδικάτα είναι υποχρεωμένα να οργανώνουν τον αγώνα, όχι να βάζουν προσχώματα και να ακυρώνουν το πρόγραμμα δράσεων. Η καλλιέργεια της ηττοπάθειας και του εφησυχασμού είναι πλευρές της ίδιας τακτικής, της επιβολής εργασιακής ειρήνης και ικανοποίησης των απαιτήσεων των διοικήσεων.

Απέναντι σε αυτό η ΔΑΣ ΣΤΑ.ΣΥ. δεσμεύεται ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του αγώνα. Για να υπογραφεί άμεσα νέα ΣΣΕ με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, σας καλούμε να πιστέψουμε στη συλλογική μας δύναμη, να συμμετέχουμε μαζικά στις διαδικασίες των σωματείων βάζοντας τα σωματεία στις ράγες του αγώνα. Με σωματεία ταξικά και αγωνιστικά, κόντρα στη μοιρολατρία και την οπισθοχώρηση, βάζουμε φρένο στους εκβιασμούς. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε. Γιατί από την εργασία μας εξαρτάται η λειτουργία της πόλης, γιατί δουλεύουμε νυχθημερόν κάτω από τη γη, στα τούνελ και στα αμαξοστάσια, κρατάμε το δίκτυο ανοιχτό με χιόνια και βροχές, γιατί χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. με αυξήσεις στο διπλάσιο του πληθωρισμού
Για να μην υπάρχουν εργαζόμενοι διαφορετικών ταχυτήτων
Αστικές Συγκοινωνίες πραγματικά δημόσιες, με 100% κρατική χρηματοδότηση.
Μείωση της τιμής του εισιτηρίου
Έξω οι εργολάβοι και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός