Εδώ και τώρα γενικές συνελεύσεις για αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα.



29-6-2022

Απευθύνουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς στους χιλιάδες εργαζόμενους της Ο.ΣΥ., σε λεωφορεία και τρόλεϊ που με την καθολική συμμετοχή τους στη σημερινή απεργία τσαλάκωσαν τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης για τις απεργίες και απαίτησαν όχι μόνο να μην επεκταθεί η ανάθεση συγκοινωνιακού έργου στους επιχειρηματικούς ομίλους των μεταφορών και μάλιστα με επιπλέον χρηματοδότηση και επιπλέον παραχώρηση συγκοινωνιακών γραμμών αλλά να πεταχτούν έξω, εδώ και τώρα, οι ιδιώτες από το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών.

Απαίτησαν ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα των συγκοινωνιών με επισκευή του υπάρχοντος και αγορά νέου στόλου οχημάτων, με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες μετακίνησης του λαού της Αττικής και βέβαια απαίτησαν το κρατικό χρήμα με το οποίο σκοπεύει η κυβέρνηση να ταΐσει τους ιδιώτες παρόχους συγκοινωνιακού έργου, να δοθεί σε ουσιαστικές αυξήσεις μισθών των εργαζομένων ώστε να αντιμετωπίσουν την τεράστια ακρίβεια που κατατρώει τον πενιχρό μισθό τους.

Τόσο οι εργαζόμενοι αλλά πολύ περισσότερο τα λαϊκά στρώματα της Αττικής που κάνουν χρήση των Μ.Μ.Μ. γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την άθλια κατάσταση στην αστική συγκοινωνία που εκτελείται από τα ΚΤΕΛ. Όποτε φτάσουν στη στάση, συνήθως, τα οχήματα είναι βρώμικα και επικίνδυνα, με τεράστιες ελλείψεις, οδηγοί δίχως ωράρια βαθιά εκμεταλλευόμενοι με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μετακινήσεων. Τέτοια συγκοινωνία υπηρετεί το κυβερνητικό σχέδιο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας εργαζομένων που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του Ο.Α.Σ.Α. με τη διοίκηση του οργανισμού δεν υπήρχε κανένα αποτέλεσμα αφού οι εργαζόμενοι δεν πήραν καμιά απάντηση στα αιτήματα που έθεσαν.

Συνάδελφοι, δεν γίνεται να αρκεστούμε στη σημερινή μόνο κινητοποίηση αν θέλουμε να δούμε αποτελέσματα. Απαιτείται κλιμάκωση του αγώνα αν θέλουμε να βάλουμε φραγμό στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού και αυτής της κυβέρνησης και αν θέλουμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Εδώ και τώρα να συνεδριάσουν τα Δ.Σ. των σωματείων της Ο.ΣΥ. για να ορίσουν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες θα πάρουν αποφάσεις οι εργαζόμενοι για το πλαίσιο πάλης και τις μορφές κλιμάκωσης του αγώνα τους.

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός