Απεργία και συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΣΑ ενάντια στην παράταση ανάθεσης έργου στους ιδιώτες (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΑ πραγματοποίησαν οι οδηγοί στα λεωφορεία της ΟΣΥ και τα τρόλεϊ στην Αθήνα, οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε 24ωρη απεργία.

«Δώστε λεφτά για τη συγκοινωνία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», ήταν το σύνθημα που φώναξαν οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ. 

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην παράταση της ανάθεσης μέρους του αστικού συγκοινωνιακού έργου που έχουν αναλάβει ήδη τα ΚΤΕΛ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από ΟΑΣΑ (από το 2020 με κυβέρνηση τη ΝΔ) και ΟΑΣΘ (από το 2019 με κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ), που προωθεί με τροπολογία η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στο πλευρό των εργαζομένων παραβρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η ανάθεση αστικών συγκοινωνιακών γραμμών σε ΚΤΕΛ, μαζί με τη μίσθωση οχημάτων (leasing) από άλλες ιδιωτικές εταιρείες, έχουν μόνιμο και όχι προσωρινό χαρακτήρα, αφού ο πραγματικός στόχος δεν ήταν ποτέ η κάλυψη των αναγκών που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, αλλά η αμεσότερη και μεγαλύτερη εμπλοκή των επιχειρήσεων στο συγκοινωνιακό έργο.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης με λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών, ΣΣΕ, αυξήσεις στους μισθούς κ.λπ.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα την υλοποίηση της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών, στην οποία έχουν βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει μέχρι σήμερα», σημειώνει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ.

«Αντί να χρηματοδοτήσει την αγορά ανταλλακτικών ώστε να επισκευαστεί όλος ο στόλος και να βγει στην κίνηση, να προσλάβει τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού και όχι να κάνει προσλήψεις – κοροϊδία που δεν αντιστοιχούν ούτε σε σταγόνα στον ωκεανό για να πυκνώσουν τα δρομολόγια, αντί να προχωρήσει σε σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς μας για να αντιμετωπίσουμε την τεράστια ακρίβεια, μοιράζει απλόχερα κρατικό χρήμα στους επιχειρηματίες των μεταφορών και συνεχίζει το ξεπούλημα», προσθέτει και καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα και άμεση σύγκληση γενικής συνέλευσης ώστε να αποφασίσει ο κλάδος τις μορφές των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν στη Διοίκηση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν να δοθεί καμία γραμμή στους ιδιώτες. 

Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων εκφράζει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός