ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ Σ.Σ.Ε. ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑ.ΣΥ.



Τη Δευτέρα 25 Ιουλίου συνεδρίασαν τα περισσότερα ΔΣ των σωματείων στη ΣΤΑΣΥ με θέμα την πρόταση για ΣΣΕ που συμφωνήθηκε ύστερα από την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Παρότι είναι προφανές και αυτονόητο ότι η υπογραφή μιας ΣΣΕ είναι ένα θετικό γεγονός, ιδιαίτερα στον κλάδο των συγκοινωνιών και της ΣΤΑΣΥ που έχουμε βιώσει στο πετσί μας τις συνέπειες της διατήρησης σε ισχύ της ίδιας σύμβασης για 6 ολόκληρα χρόνια, η ΔΑΣ-ΣΤΑΣΥ καταψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση ΕΣΣΕ.

Η συγκεκριμένη πρόταση εμπεριέχει κάποιες βελτιώσεις σε ορισμένα σημεία. Τα οποία θετικά στοιχεία όμως δεν αλλάζουν το γεγονός ότι δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των εργαζομένων όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα. Δεν προβλέπεται καμία ονομαστική αύξηση στον μισθό, αντιθέτως ενισχύεται η κουπονοποιηση του και οι περισσότερες αυξήσεις παραπέμπονται για το μέλλον, όπου ήδη γνωρίζουμε ότι με τον πληθωρισμό να κλείνει στο 12% για τον Ιούνιο και την ακρίβεια να τρέχει με σπασμένα φρένα και χωρίς σταματημό, με την ενεργειακή φτώχεια να ακουμπάει όλους τους εργαζόμενους και μια νέα οικονομική κρίση να είναι προ των πυλών, οι όποιες αυξήσεις μετατρέπονται σε ψίχουλα που θα έχουν εξανεμιστεί πριν καν φτάσουν στα χέρια μας. Επομένως δεν μπορούμε να δεχτούμε μια τέτοια σύμβαση.

Την περίοδο των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες η Δ.Α.Σ. έδωσε όλες τις δυνάμεις της με παρουσία σε όλες τις κινητοποιήσεις, με περιοδείες και ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς, με δημόσια κατάθεση του πλαισίου διεκδίκησης που κρίναμε ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, με επιστολή προς τα ΔΣ και τους εργαζόμενους.

Όλο αυτό το διάστημα επισημαίναμε τους προβληματισμούς μας για την πορεία των διαπραγματεύσεων και για το γεγονός ότι δεν γίνονταν γενικές συνελεύσεις ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να κατατεθούν προτάσεις από όποιους είχαν, και η ΔΑΣ είχε συγκεκριμένη πρόταση, προκειμένου να αποφασιστεί συλλογικά το περιεχόμενο της διεκδίκησης και οι μορφές πάλης.

Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την πάλη από την επόμενη κιόλας μέρα με βάση το πλαίσιο διεκδικήσεων που έχουμε καταθέσει. Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους εργαζόμενους.

Είμαστε εδώ, συνεχίζουμε ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός