Όλοι στη γενική συνέλευση του Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ την Τετάρτη 1η Μάρτη



24/2/2023

(Προς τα Μέλη του Σωματείου Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ)

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΡΤΗ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες, τις προηγούμενες ημέρες ήρθαν στην επιφάνεια δύο σημαντικά, αρνητικά γεγονότα.

Το πρώτο, αφορά την απόφαση του ΟΜΕΔ για την εφαρμογή των όρων του νόμου Χατζηδάκη στις αστικές συγκοινωνίες ύστερα από προσφυγή της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Αναμενόμενο, μετά το τσαλάκωμα του νόμου από τις μαζικές απεργίες των εργαζομένων το 2022 και την λύσσα κάποιων να εκφραστεί η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης. Επί της ουσίας, η απόφαση του ΟΜΕΔ εξειδικεύει τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να καταργηθεί το δικαίωμα στην απεργία των εργαζομένων στα Μ.Μ.Μ ιδιαίτερα σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη το βάθεμα των ιδιωτικοποιήσεων και η επίθεση στα δικαιώματα μας, ώστε να μας αφοπλίσουν και να προχωρήσουν αναίμακτα όλα τα αντεργατικά σχέδια τους. Μπορούμε, λέει η απόφαση να κάνουμε απεργία, αρκεί κατά την διάρκεια της ημέρας να δουλεύουμε τουλάχιστον 7 ώρες!!!

Το δεύτερο αρνητικό έχει να κάνει με την υλοποίηση της ΣΣΕ και την μη ένταξη σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης, όρων για την αναγνώριση δύο τριετιών των νέων συναδέλφων και το ποσοστό επί του επιδόματος του σταθμάρχη. Και αυτό αναμενόμενο συνάδελφοι και συναδέλφισσες, αφού η υπογραφή της ΣΣΕ έγινε σε συγκεκριμένες συνθήκες και κυρίως για ορισμένο σκοπό. Δηλαδή, υπογράφτηκε για να κάμψει τις αντιδράσεις των εργαζομένων, κύρια των οδηγών, να πάει σε γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες το συνδικάτο, να βγουν αντιπρόσωποι για το συνέδριο του ΕΚΑ, από εκεί σύνεδροι για την ΓΣΕΕ και τέλος, η κυβέρνηση να παίζει μπάλα, λίγες ημέρες πριν από τις αναμενόμενες εδώ και καιρό εθνικές εκλογές.

Κερασάκι στην τούρτα και όχι έκπληξη, αποτελεί το γεγονός ότι στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου, βάζοντας μια χαραμάδα «ανακούφισης» το περιθώριο έως το τέλος του 2023 για προσλήψεις αορίστου χρόνου…

Αν κάτι μπορεί να θεωρηθεί ως θετικό είναι η πρόταση, στην βάση αυτών των εξελίξεων, του προεδρείου του σωματείου μας να πάμε σε γενική συνέλευση την Τετάρτη 01/03/2023, πράγμα που μας βρήκε σύμφωνους. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις. Να καταδικάσουμε την απόφαση του ΟΜΕΔ και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Χατζηδάκη, να μείνει στα χαρτιά, καθώς και να αποφασίσουμε το πλαίσιο πάλης για την εφαρμογή όρων της ΣΣΕ.

Από την πλευρά μας καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στην συζήτηση και την λήψη των αποφάσεων στη γενική συνέλευση, με την βεβαιότητα ότι παρά τις όποιες διαφωνίες και επιφυλάξεις θα αλλάξουμε σελίδα στις μορφές και τον τρόπο διεκδίκησης των όρων αμοιβής και εργασίας.

Είναι η ώρα να γίνουν οι εργαζόμενοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας, για το δίκιο μας, για το σήμερα, για το αύριο.

Όλοι στην συνέλευση. Τετάρτη 01/03/2023 και ώρα 11:00 στην επισκευαστική βάση. Το δικαίωμα μας στην απεργία δεν το χαρίζουμε δεν το παζαρεύουμε!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς ΔΑΣ ΟΑΣΑ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός