Κατάργηση της στάσης 2η Χολαργού για τις γραμμές 416-418



20-2-2023

ΓΡΑΜΜΗ 418-416 (ΚΥΚΛΙΚΗ) ΣΤΑΣΗ 2η ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣ ΑΦΕΤΗΡΙΑ
Η στάση 2η Χολαργού βρίσκεται επί της μεσόγειων κατά την επιστροφή προς τη αφετηρία .
Συμφωνά με παρατηρήσεις πολλών συναδέλφων , όλοι μιλούν για το κίνδυνο ατυχήματος που υπάρχει (που είναι υποχρεωμένοι να αποφύγουν ) αφού πιάσουν τη συγκεκριμένη στάση.

Και αυτό γιατί :
1ον) Αναγκάζονται οι οδηγοί φεύγοντας από τη στάση με κατεύθυνση από δεξιά προς αριστερά να διασχίσουν κάθετα και υπό στροφή 3 λωρίδες της Μεσογείων προκειμένου να πιάσουν το φανάρι που οδηγεί στον παράδρομο στο αντίθετο ρεύμα της μεσόγειων που είναι και η αφετηρία – τέρμα.
2ον) Τις ώρες αιχμής λόγο της κίνησης τα ΙΧ δεν αντιλαμβάνονται (δεν καταλαβαίνουν ) ότι το λεωφορείο πρέπει να φύγει από τη λεωφορειολωρίδες που είναι , και να περάσει εντελώς απέναντι αριστερά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην παραχωρούν προτεραιότητα στο λεωφορείο , να υπάρχει καθυστέρηση η όποια φέρνει εκνευρισμό και δυσαρέσκεια στους επιβάτες που θέλουν με την βέλτιστη ασφάλεια και ταχύτητα να πάνε στην αφετηρία που είναι το ΜΕΤΡΟ που αποτελεί ανταπόκριση της γραμμής .
3ον ) Τις άλλες ώρες τα ΙΧ και ΜΟΤΟ διέρχονται τη Μεσογείων με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Παρόλο που πάμε σιγά- σιγά αριστερά έχουμε από πλευράς ΙΧ απότομα φρεναρίσματα , άνοιγμα της μεγάλης σκάλος των φώτων , και έχουμε γλιτώσει οριακά πολλά ατυχήματα .
4ον) Η συγκεκριμένη στάση δεν είναι αιχμής , σε αυτή κατεβαίνουν 1 η 2 επιβάτες οι οποίοι σε κουβέντες που έχουμε κάνει μας λένε ότι περιμένουν την ανταπόκριση του Α5-Β5. Έχουμε πει σε αυτούς τους επιβάτες ότι την ανταπόκριση μπορούν να την πάρουν και από την προηγούμενη στάση (3η ΧΟΛΑΡΓΟΥ ) για να μην μπαίνουμε σε αύτη την επικίνδυνη δοκιμασία .       όσον αφόρα τους 1 η 2 επιβάτες που θέλουν να κατεβούν για να πάνε εκεί στη στάση, μπορούν να κατεβούν και στην αφετηρία που είναι σχεδόν στο ίδιο ύψος, ακριβώς απέναντι και να περάσουν με ασφάλεια το φανάρι των πεζών .
Η συγκεκριμένη στάση είναι επικίνδυνη, περισσότερα πρόβλημα δημιουργεί παρά εξυπηρετεί .
Παρακαλώ όπως προβείτε στην κατάργηση της για τις γραμμές 416-418

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός