ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΖΩΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΕΜΠΗ



14 Μάρτη 2023

Τηλ. επικοινωνίας 6952004841-42 email: das.ilpap@gmail.com

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 11.30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ » ΚΟΙΛΑΔΕΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ» ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Συνάδελφοι ισσες. Η εργατική τάξη εδώ και δύο εβδομάδες είναι στο δρόμο και απαιτεί με τις συγκλονιστικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, να αποδοθούν οι πολιτικές ευθύνες πέρα από τις ατομικές σε εκείνους που έστρωσαν το δρόμο στο ανθρώπινο λάθος.
Απαιτούν να παρθούν μέτρα προστασίας στις μεταφορές, στους χώρους δουλειάς για να μην θρηνούμε νεκρούς.
Οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις ώθησαν το συνέδριο της ΓΣΕΕ να προκηρύξει 24ωρη απεργία και επιβεβαίωσε ότι η δύναμη των εργαζομένων, η οργή, ο αγώνας ασκεί πίεση στο να ληφθούν αποφάσεις.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΖΩΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΕΜΠΗ

Η ιστορία κατέγραψε ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα που στοίχισε την ζωή νέων παιδιών.
Τώρα καταγράφεται η στάση και η ευθύνη όλων μας, για να μην ξεχαστεί, να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα
Τώρα καταγράφεται η απαίτηση του καθενός, να αποδοθούν οι ευθύνες στους ενόχους.
Η απαίτηση να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των επιβατών, μέτρα για την ασφάλεια όλων μας.

Αυτό σημαίνει, ότι τώρα πρέπει να δυναμώσει και να γενικευτεί ο αγώνας ενάντια στο κέρδος, ενάντια στο κράτος και τις κυβερνήσεις, που με τις πολιτικές τους διαχρονικά υπηρετούν και προδιαγράφουν εγκλήματα σε βάρος της ζωής μας και της ζωής των παιδιών μας.

Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές κι εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές

Οι ευθύνες του κράτους και των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, του ΟΣΕ, της Hellenic Train, δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν, δεν θα επιτρέψουμε στην Ο.ΣΥ να παίζει με τη ζωή μας.
Είναι ένοχοι γιατί όλα αυτά τα χρόνια, με τις πολιτικές τους ταΐζουν με δισεκατομμύρια τους λίγους και ζυγίζουν τη ζωή μας με το κόστος, με αποτέλεσμα να έχουμε παντού και μια «κοιλάδα των Τεμπών», σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε πτυχή της ζωής μας. τα καλοκαίρια να καιγόμαστε, τους χειμώνες να πνιγόμαστε.
Κινούμαστε σε αντίθετες κατευθύνσεις , εκείνοι έχουν ως θεό το κέρδος κι εμείς τις ανάγκες και τη ζωή μας. Θα συγκρουστούμε!!!
Τις τελευταίες μέρες, επιχειρείται από τα κόμματα που κυβέρνησαν να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού. Φταίει η κακιά η (χ)ώρα) λένε οι μεν, φταίει ο Μητσοτάκης λένε οι δε. Κρύβουν ότι είναι οι μηχανοδηγοί σε ένα τρένο που κινείται εδώ και χρόνια στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες και οι κυβερνήσεις τους σκαντζάρουν βάρδια, με σταθμάρχη την Ε.Ε.
Η απελευθέρωση των μεταφορών και η παράδοση των σιδηροδρόμων στους επιχειρηματικούς ομίλους, έχει ως αποτέλεσμα την κατάτμηση και το διαχωρισμό του μεταφορικού έργου από τις υποδομές, το βαγόνι από τις ράγες. Έτσι ώστε οι όμιλοι να βάλουν στο χέρι εκείνα τα τμήματα που υπόσχονταν άμεση κερδοφορία, ελεύθερα από κάθε βάρος.
Με έμφαση στις εμπορικές αμαξοστοιχίες το κρίσιμο ζήτημα για την επίτευξη των στόχων τους είναι πώς θα εξασφαλιστεί η άμεση διασύνδεση των σιδηροδρόμων με τα βασικά λιμάνια και τις βιομηχανικές περιοχές, σε μια χώρα με κομβική γεωστρατηγική θέση. Με το ζόρι εκτελούν τα λιγοστά επιβατικά δρομολόγια, σε ένα απαρχαιωμένο δίκτυο για τα οποία τους μπουκώνουν με εκατομμύρια, χαρακτηρίζοντας ακόμα και τη σύνδεση Αθήνα Θεσσαλονίκη ως άγονη γραμμή. Αυτή η πολιτική εφαρμόζεται σε όλη την Ε.Ε, με αποτέλεσμα σήμερα μόνο το 13% κατά μέσο όρο στο κεντρικό δίκτυο των Σιδηροδρομικών γραμμών σε επίπεδο ΕΕ, να λειτουργεί η τηλεδιοίκηση.
Τα μεγάλα λόγια για την ασφάλεια στην ΕΕ, δεν συνάδουν καθόλου με τα 1.389 σημαντικά σιδηροδρομικά ατυχήματα που καταγράφηκαν μόνο το 2021, με συνολικά 683 νεκρούς και 513 τραυματίες, εκ των οποίων 97 αφορούσαν συγκρούσεις τρένων…

Δεν είμαστε αριθμοί
Εργαζόμενοι και επιβάτες έχουμε ζωή, ίδια είναι η πολιτική και στην ΟΣΥ

Ανεβαίνουμε στο τιμόνι κάθε μέρα και «πάμε όπου βγει». Ξεκινάμε τη βάρδια μας και παίζουμε τη ζωή μας στα ζάρια, γιατί η ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών είναι κόστος και χαμηλό κόστος έχει ο φτηνός εργάτης.
Αντικειμενικά μπαίνει το ερώτημα.
Με τις επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, πως μπορούμε να ανεχτούμε να αγωνιούμε αν θα γυρίζουμε σπίτια μας, στους δικούς μας υγιείς και ζωντανοί.
Να αγωνιούμε για τις ζωές των δικών μας ανθρώπων που μεταφέρουμε καθημερινά με τα Τρόλεϊ;
Καλούμε την ΟΣΥ και την κυβέρνηση, να υλοποιήσει άμεσα όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων και των επιβατών τα οποία έχουμε καταγγείλει εδώ και χρόνια.

Ως εδώ φτάνει πια

Τώρα να πάρουν μέτρα για την ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων, αλλιώς θα είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι.
Την Πέμπτη 16 Μάρτη, όλοι στην 24ωρη απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Συνδικάτων, όλη η χώρα είναι στους δρόμους, στην Αθήνα στις 11.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Απεργούμε κόντρα και στην υπονομευτική απόφαση της πλειοψηφίας της Ένωσης εργαζομένων ΗΛΠΑΠ για στάση εργασίας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός