Όλοι στην 24ωρη Απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 13-3-2023

Όλοι στην 24ωρη Απεργία την Πέμπτη 16 Μάρτη

Συνάδελφοι-σσες, οι τεράστιες απεργιακές κινητοποιήσεων στις 8 Μάρτη που συγκλόνισαν όλη τη χώρα επέβαλαν στην ηγεσία της ΓΣΣΕ να προκήρυξε 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 16/3.
Αυτοί που συνήθως βγαίνουν στα διάφορα τηλεπαράθυρα και μικρόφωνα για να συκοφαντήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις εκείνη τη μέρα έβγαλαν το σκασμό ! Μέτρησαν τις αντιδράσεις, σκέφτηκαν και σιώπησαν…..
Αποδείχθηκε ότι ο λαός όχι μόνο έχει τη δύναμη αλλά όταν τη δείξει αναγκάζει όλους αυτούς που τον υπονομεύουν και τον εξαπατούν να τραπούν σε άτακτη υποχώρηση.

Συνάδελφοι, τώρα έχουμε μπροστά μας μια απεργία-σταθμό. Ο λαός της χώρας δεν θα αφήσει το έγκλημα να ξεχαστεί και απαιτεί οι πολιτικοί υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν !
Η 24ωρη απεργία της Πέμπτης 16/3 δεν είναι μια απεργία με οικονομικά αιτήματα για να διαφωνήσουμε στο πλαίσιο των αιτημάτων.
Ούτε έχουμε μπροστά μας κάποιο ασφαλιστικό αντιλαϊκό νομοσχέδιο ή κάποια αντιδραστική διάταξη για να την αναλύσουμε και να συζητήσουμε.
Τώρα παλεύουμε για το δικαίωμα στη ζωή δηλ. ο λαός να ζει, να εργάζεται, να σπουδάζει και να μετακινείται με ασφάλεια!
Κάποιο θεωρούν τη ζωή μας φτηνή και εμάς αναλώσιμους και αυτό πρέπει να ανατραπεί με τον αγώνα μας. Την Πέμπτη η χώρα πρέπει να ζήσει στιγμές ανάλογες της προηγούμενης απεργίας.
Όλος ο κόσμος πρέπει να βγει στους δρόμους για να αυξήσουμε την πίεση ώστε να υλοποιηθεί το πάνδημο αίτημα της τιμωρίας των υπευθύνων.
Τώρα η οργή να φουσκώσει το λαϊκό ποτάμι και να συμπαρασύρει όσους μιλούν για «ανθρώπινο λάθος» ώστε να φορτώσουν όλα τα εγκλήματα τους σε ένα-δυο χαμηλόβαθμους υπαλλήλους και να ξεπλύνουν την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.
Δεν είναι μόνο το έγκλημα των Τεμπών.
Όλοι οι εργασιακοί χώροι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι «Τέμπη».
Μήπως ξεχνάμε το σοβαρό εργατικό ατύχημα με το συνάδελφο τεχνίτη στο αμαξοστάσιο του Φοίνικα το 2013 που έμεινε κατά 80% ανάπηρος ;;
Η δήθεν «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη που επικαλούνται κάποιοι ότι τάχα θα κάνει σωστά τη δουλειά της τώρα με το έγκλημα των Τεμπών τότε στη δίκη που είχε γίνει έκλεισε τα ματιά στις εκθέσεις της Επιθεώρησης Εργασίας που «έκαιγαν» τον ΟΑΣΘ και αποφάνθηκε ότι έφταιγε ο συνάδελφος τεχνίτης. Μόνο όταν η υπόθεση έφτασε να δικαστεί στο εφετείο καταδικάστηκε και υποχρεώθηκε ο ΟΑΣΘ να καταβάλει μια πενιχρή αποζημίωση στον εργαζόμενο ενώ από τότε εκκρεμεί η πρόσληψη μέλους της οικογένειας του στον ΟΑΣΘ που προβλέπεται με ΣΣΕ. Το ίδιο ισχύει και για άλλους συναδέλφους που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε εργατικά ατυχήματα.
Αυτή είναι η «δικαιοσύνη» του αστικού κράτους!
Καμία αναμονή και κανένας εφησυχασμός!
Επίσης να δοθεί ηχηρή απάντηση σε όσους προσπαθούν να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους του ΟΣΕ και γενικά όλους τους εργαζόμενους χαρακτηρίζοντας τους «συντεχνίες».
Όχι κύριοι, εργαζόμενοι που δουλεύουν νύχτα-μέρα 7 μέρες τη βδομάδα και 365 μέρες το χρόνο δεν είναι «συντεχνίες». Συντεχνίες είναι όλοι αυτοί που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και ζουν από τον ιδρώτα και το αίμα των άλλων.

Την Πέμπτη 16/3 το Συνδικάτο θα συμμετάσχει με 24ωρη απεργία.

Ως εργαζόμενοι που εργαζόμαστε σε μέσο μαζικής μεταφοράς με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση να στείλουμε το μήνυμα ότι απαιτούμε να μην υπάρξει συγκάλυψη στο έγκλημα και διεκδικούμε ασφαλείς, αξιόπιστες και φθηνές συγκοινωνίες για όλο το λαό !!

Όλοι την Πέμπτη 16 Μάρτη στις 11:00 π.μ. στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός