ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!



ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εδώ και 2 βδομάδες κάθε πόλη της χώρας σείεται από το βουερό, ασταμάτητο ποτάμι οργής και αγανάκτησης που πλημμυρίζει τους δρόμους. Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, με τη μαζική και οργανωμένη παρουσία τους στις κινητοποιήσεις, έχουν θέσει στο επίκεντρο το κύριο συμπέρασμα που προκύπτει μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη.
Ότι ο πραγματικός ένοχος είναι το κράτος των λίγων, η πολιτική της εμπορευματοποίησης που υποβιβάζει την ανθρώπινη ζωή και τη ζυγίζει στη σχέση κόστος-όφελος, όπου κόστος είναι η ζωή του λαού και όφελος τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Για αυτό οι εργαζόμενοι στις μεταφορές δουλεύουμε όλο και περισσότερο, κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τη ζωή τόσο τη δική μας όσο και των χιλιάδων επιβατών που μεταφέρουμε καθημερινά.
Για προσλήψεις προσωπικού, για αγορά ανταλλακτικών, καινούργιων τρένων και λεωφορείων, για λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας δεν υπάρχει “σάλιο”. Η Hellenic Train, και τα ΚΤΕΛ όμως επιδοτούνται αφειδώς με εκατομμύρια ευρώ.

Για να ζούμε με ασφάλεια και όχι από τύχη.

Δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί κόστος, που η αξιοπρέπεια θα βρίσκεται μεταξύ πλειστηριασμών και αυξήσεων-ψίχουλα και που θα αναγκαζόμαστε να κόβουμε από τις βασικές μας ανάγκες. Να μη δεχτούμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν για ζωή με κουπόνια και θανάτους με εισιτήριο άνευ επιστροφής.
Όπως στον σιδηρόδρομο, έτσι και στις αστικές συγκοινωνίες υπάρχει τεράστια έλλειψη μέτρων ασφαλείας. Όπως οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο, με χαρακτηριστική την ανακοίνωση της ΔΕΣΚ – Σ, έτσι και στη ΣΤΑ.ΣΥ. οι εργαζόμενοι που συσπειρωνόμαστε στη ΔΑΣ καταγγέλλουμε εδώ και χρόνια πως το “πάμε και όπου βγει” αποτελεί πάγια τακτική όλων των διοικήσεων.
Τώρα είναι η ώρα για κάθε εργαζόμενο στις αστικές συγκοινωνίες να βγει στο προσκήνιο ενεργά για την ίδια του τη ζωή. Να διεκδικήσει μαχητικά σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές, ενώνοντας τη δύναμή του με αυτήν των χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών που κατακλύζουν τους δρόμους της Ελλάδας.
Η απεργία της Πέμπτης να γίνει ένα παλλαϊκό ηφαίστειο αγώνα που η φωνή των νεκρών της δολοφονίας στα τρένα, να ακουστεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας

Την Πέμπτη 16 Μάρτη οι δρόμοι πρέπει να γεμίσουν από την ανυποχώρητη ορμή που μας δίνει το δίκιο του αγώνα μας. Όσους σταθμούς κι αν κλείσουν είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μας σταματήσουν.

Όλες και όλοι, ακόμα πιο αποφασισμένοι στη συγκέντρωση των συνδικάτων
Πέμπτη 16 Μάρτη, 11:30πμ στα Προπύλαια!

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός