ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καταγγέλλουν την απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη 3 εκλεγμένων μελών της ΔΑΣ στο σωματείο του ΟΑΣΘ



Την απαράδεκτη συνδικαλιστική δίωξη ενάντια σε 3 εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ στη Διοίκηση του σωματείου του ΟΑΣΘ με απειλή για ποινή φυλάκισης καταγγέλλουν τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Οι τρεις συνδικαλιστές διώκονται όχι από την εργοδοσία, αλλά μετά από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν σε βάρος τους, εκπρόσωποι της παράταξης ΔΡΟΜΕΑΣ (Δράση Οδηγών Μηχανισμός Έκφρασης Αδέσμευτων Συναδέλφων), γιατί σε ανακοίνωση της η ΔΑΣ ΟΑΣΘ χαρακτήριζε τη συγκεκριμένη παράταξη, «φασιστικό εργοδοτικό μόρφωμα».

Σήμερα συζητήθηκε το αίτημα προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η παράταξη του ΔΡΟΜΕΑ, ζητώντας από το δικαστήριο να τους υποχρεώσει να «πάψουν κάθε δράση που προσβάλλει την προσωπικότητά τους και θίγει την τιμή και την υπόληψή τους, να κατεβάσουν από το διαδίκτυο τη σχετική ανάρτηση, να ανακαλέσουν τον χαρακτηρισμό και να απειληθούν με προσωπική κράτηση και χρηματική ποινή.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο.

Διώκονται ο Κώστας Ηλιού, μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΟΑΣΘ, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και της Ομοσπονδίας Μεταφορών και επίσης τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Νικήτας Τσαρίδης και Στέλιος Τσαμπάζης.

Με ανακοίνωσή τους, τα εργατικά σωματεία της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν τη συνδικαλιστική δίωξη και καλούν όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις στήριξης των διωκόμενων συνδικαλιστών.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν σε ψήφισμά τους: «Η παράταξη που τους διώκει δεν είναι άγνωστη.

Είναι αυτή που κατήγγειλε με επιστολή της στη διοίκηση του ΟΑΣΘ τους δήθεν κινδύνους για την υγεία των οδηγών από τους πρόσφυγες – μετανάστες, επιστολή που μετέτρεψε σε επερώτηση στη Βουλή η καταδικασμένη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Στελέχη της παράταξης αυτής υμνούσαν δημόσια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τους φασίστες – δικτάτορες, Μεταξά και Παπαδόπουλο, ενώ ωρύονταν που δεν εξαφάνισαν τους κομμουνιστές στα ξερονήσια της εξορίας και επιβιώνουν ακόμα.

Για αυτά τα φασιστικά καλέσματα δεν υπήρξε ποτέ καταδίκη ή διαγραφή από την ηγεσία αυτής της παράταξης. Και τώρα αυτοί απειλούν με φυλακίσεις συνδικαλιστών, γιατί θίχτηκε η αξιοπρέπειά τους!

Είναι χρέος κάθε δημοκράτη εργαζόμενου, κάθε σωματείου που υπερασπίζεται το δικαίωμα στον συνδικαλισμό και στους αγώνες να γίνει ασπίδα απέναντι στο οργανωμένο σχέδιο να χτυπηθεί η φωνή συνδικαλιστών που είναι γνωστοί σε όλη την πόλη για το κύρος και τους αγώνες τους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός