Για την συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10-7-2023

Προς Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Σ.Ε.ΟΑΣΘ

Θέμα : Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών

Συνάδελφοι, στην ανακοίνωση του Σ.Ε.ΟΑΣΘ με αριθ. πρωτ. 1343 και ημερομηνία 7-7-2023 διαβάσαμε ότι δρομολογείται συνάντηση του προεδρείου με το νέο Υπουργό Μεταφορών Χ. Σταϊκούρα στην οποία θα τεθούν μια σειρά από ζητήματα προς τον υπουργό όπως η εκκαθάριση του ΟΑΣΘ, οι προσλήψεις προσωπικού, τα νέα λεωφορεία, η έκθεση “Γαλατά” για την παρακράτηση του -10% από το 1-1-2016, οι γραμμές που παραχωρήθηκαν στα ΚΤΕΛ κ.α.

Κατά τη γνώμη μας για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν όλους τους εργαζόμενους και γενικά τη συγκοινωνία της πόλης θα έπρεπε τα αιτήματα των εργαζομένων να διαμορφωθούν μέσα από συζήτηση στο Δ.Σ. ή ακόμα καλύτερα μέσα από Γ. Συνέλευση.
Το να αποφασίζει μόνο του το προεδρείο για κάτι τόσο σημαντικό που αφορά μια μεγάλη χρονική περίοδο όπως είναι μια κυβερνητική θητεία είναι πέρα για πέρα λάθος.
Τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους δε πρέπει να προβάλλονται με αυτό τον μονόπλευρο τρόπο.
Το Δ.Σ. του συνδικάτου δεν αποτελείται μόνο από το προεδρείο αλλά έχει και άλλες παρατάξεις που έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν στη συζήτηση τη γνώμη τους.
Η ΔΑΣ έχει προτάσεις για τη διαμόρφωση της ατζέντας όπως π.χ. :

• Η ΣΣΕ που λήγει σε 5 μήνες και ποιες είναι σε γενικές γραμμές οι προτάσεις του Σ.Ε.ΟΑΣΘ
• Τα παράτυπα παρακρατηθέντα χρήματα για τα πρόστιμα του covid-19
• Τα χρήματα των Ταμείων και τα υπόλοιπα που χρωστά ο ΟΑΣΘ στους εργαζομένους
(5,5 εκατομμύρια ευρώ της εκκαθάρισης + περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ των δικαστικών αποφάσεων. Στο σύνολο περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ)
• Τα καθίσματα των λεωφορείων που δεν έχουν ανάρτηση και σπάνε τις μέσες τους οι οδηγοί
• Το ξύλωμα των ανταλλακτικών και ο “κανιβαλισμός” από τα παλιά λεωφορεία για να επισκευαστούν υποτίθεται όσα κυκλοφορούν κλπ.

Με την παρούσα ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δ.Σ. του Σ.Ε.ΟΑΣΘ για συζήτηση και διαμόρφωση των αιτημάτων που θα κατατεθούν στη συνάντηση με τον Υπουργό.
Επίσης λέμε όχι σε αποκλεισμούς.
Θυμίζουμε ότι η ΔΑΣ στο πρόσφατο παρελθόν αποκλείστηκε από τις παρατάξεις ΕΝΟΤΗΤΑ και ΔΡΟΜΕΑΣ από τη συμμετοχή της στο προεδρείο και στη θέση του Γ. Γραμματέα όπως δικαιούνταν ως δεύτερη δύναμη και όπως είχαμε προτείνει στο πρώτο Δ.Σ. της συγκρότησης σε σώμα του Δ.Σ. μετά τις τελευταίες εκλογές του Συνδικάτου.

Η συνάντηση λοιπόν με τον Υπουργό πρέπει να γίνει από διαπαραταξιακή επιτροπή για να έχουν γνώση όλες οι παρατάξεις από πρώτο χέρι τι συζητιέται.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός