ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Ο.ΣΥ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ



12-7-2023

Συνάδελφοι, -ισσες, την Τρίτη 11 Ιούλη 2023, εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτια της Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. και άλλοι εργαζόμενοι, πραγματοποίησαν παρέμβαση στην αρμόδια διεύθυνση της διοίκησης της Ο.ΣΥ. απαιτώντας τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας εργαζομένων και επιβατών από τις συνθήκες καύσωνα που θα επικρατήσουν τις επόμενες μέρες σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Συγκεκριμένα απαιτήσαμε ενδελεχή έλεγχο στα κλιματιστικά σε όλα τα οχήματα που πρόκειται να δρομολογηθούν ώστε ο κλιματισμός να έχει πλήρη απόδοση. Να μη βγει κανένα όχημα από τα αμαξοστάσια που δε θα λειτουργεί ή θα υπολειτουργεί ο κλιματισμός. Στους χώρους αναμονής (καντίνες) των οδηγών απαιτείται να λειτουργούν πλήρως τα κλιματιστικά μηχανήματα και οι ψύκτες δροσερού πόσιμου νερού με καινούρια, καθαρά φίλτρα.

Για τους τεχνικούς και τις υπόλοιπες ειδικότητες απαιτήσαμε τις ώρες που θα ξεκινάει το έντονο θερμικό φορτίο να σταματάει οποιαδήποτε εργασία και οι εργαζόμενοι να μετακινούνται σε χώρους που κλιματίζονται. Για τους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ζητήσαμε ιδιαίτερη προσοχή και αποφυγή οποιασδήποτε εργασίας για όσες μέρες διαρκεί ο καύσωνας. Όλα αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητο να ληφθούν χωρίς να χαθεί ούτε ένα μεροκάματο για τους συναδέλφους μας.

Η αντιπροσωπεία της Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. έκανε ξεκάθαρο στην εργοδοσία, ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε πίεση σε εργαζόμενους να εργαστούν κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες για τη ζωή τους, ενώ δεν θα δεχθούμε καμία έκπτωση στη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας των εργαζομένων ή ημίμετρα.

Συνάδελφοι, -ισσες, το εργοδοτικό έγκλημα με θύμα τον 57χρονο συνάδελφό μας εργάτη, που συνέβη πριν λίγες μέρες στην Ελευσίνα, όταν υποχρεώθηκε να δουλέψει υπερωριακά , μάλιστα, μέσα στο λιοπύρι, είναι ακόμα πολύ νωπό στη μνήμη όλων μας. Όπως τονίσαμε και στον αρμόδιο διευθυντή της Ο.ΣΥ., για τη Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. οι ζωές των εργαζομένων είναι πάνω από τα κέρδη των εργοδοτών, είναι ανεκτίμητες, είναι πάνω απ’ όλα.

Γι’ αυτό και η αντεργατική πολιτική που έχει εφαρμοστεί στον κλάδο απ’ όλες τις κυβερνήσεις και από τη σημερινή, η ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, το βάθεμα της εκμετάλλευσης, η εντατικοποίηση της εργασίας και τα ελλιπή μέτρα προστασίας της ζωής των εργαζομένων βρίσκουν απέναντι τους τις δυνάμεις της Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. που καταβάλουμε κάθε προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων στην Ο.ΣΥ., αταλάντευτα και με ανιδιοτέλεια.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός