Για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και τη διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας



12-7-2023

Προς
Πρόεδρο και Δ.Σ. Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας

Συνάδελφοι
Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι η κυβέρνηση και τα κόμματα τους με όχημα τα προαπαιτούμενα του ταμείου ανάκαμψης αλλά και την επενδυτική βαθμίδα που εξασφαλίζουν πακτωλό δισεκατομμυρίων για το μεγάλο κεφάλαιο ετοιμάζουν νέο γύρο αντεργατικής επίθεσης.

Με βάση και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ., που περισσότερο προσομοίαζαν με πολεμικό ανακοινωθέν προαναγγελίας της κλιμάκωσης της αντεργατικής επίθεσης, αλλά και της στάσης των κομμάτων της “υπεύθυνης” αντιπολίτευσης- συμπολίτευσης, θεωρούμε αναγκαία την άμεση δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τα εξής θέματα:

• Δημιουργία προσχεδίων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αποστολή τους στα σωματεία της δύναμης της Ομοσπονδίας για συζήτηση πιθανές προτάσεις κλπ.

• Ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας με έμφαση σε παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις κόντρα στα εξαντλητικά ωράρια-γαλέρα αλλά και στην εργασία κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες (καύσωνας κ.α.).

• Συζήτηση-απόφαση απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων για τα παραπάνω ζητήματα καθώς επίσης και της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών καθώς επίσης της τραγικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ ιδιαίτερα αυτών που εργάζονται στην αστική συγκοινωνία, για το ζήτημα της ακρίβειας που κατατρώει το εισόδημα, της υποβάθμισης και της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας πρόνοιας και παιδείας που μας αφορούν όλους.

• Συζήτηση απόφαση, για σύγκληση άμεσα του Γενικού συμβουλίου με παρουσία αντιπροσώπων από όλα τα σωματεία μέλη της Ομοσπονδίας, αλλά και περιφερειακών συσκέψεων των σωματείων ανά περιοχή, για συζήτηση απόφαση και οργάνωση κινητοποιήσεων με το παραπάνω περιεχόμενο.

Η επίκληση των αντικειμενικών οικονομικών δυσκολιών που βάζει ως άλλοθι η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας δεν μπορεί να σταματάει την δράση της. Στα πλαίσια αυτά μπορούμε να βρούμε μορφές περιστολής των αναγκαίων εξόδων αλλά και να στραφούμε στην ΓΣΕΕ για κάλυψη των οικονομικών αναγκών των συγκεκριμένων δράσεων που κατά καιρούς έχει ανταποκριθεί σε ανάλογα αιτήματα. Αλλιώς η στείρα επιμονή της επίκλησης των οικονομικών δυσκολιών απλά επιβεβαιώνει κατά την γνώμη μας την παροιμία “όποιος δεν θέλει να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει”!!!

Για την Δ.Α.Σ.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
ΗΛΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός