ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



16 Ιούλη 2023

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Συνάδελφοι -σσες η διοίκηση της ΟΣΥ προκειμένου να μπαλώσει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, εκθέτει τους οδηγούς σε κίνδυνο για να κερδίσει σκάρτα 2 τετραγωνικά!

Αφαιρούν το νάυλον που είχαν βάλει ως ελάχιστο μέτρο για την προστασία από τον κορονοιο, που τοποθετήθηκε κάτω από τις πιέσεις και τις παρεμβάσεις τις δικές μας.

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία έφερε στην επιφάνεια την ανάγκη να υπάρχει στα οχήματα της ΟΣΥ καμπίνα για τον οδηγό, σήμερα δεν υπάρχει καμία ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση, όπως και πριν άλλωστε.

Βέβαια δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο από την νέα κυβέρνηση η οποία αφαιρεί τα όποια μέτρα προστασίας που είχε πάρει για την πανδημία για τους οδηγούς και από την άλλη βγάζουν διαγωνισμό για την εκποίηση 63 γραμμών σε Δυτική και Ανατολική Αττική που έδωσαν για λίγο στα ΚΤΕΛ πριν 3 χρόνια, τάχα για να πυκνώσουν τα δρομολόγια με πρόσχημα την πανδημία!

Συνάδελφοι όπως πολύ καλά γνωρίζετε η διοίκηση της ΟΣΥ, υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης για την πλήρη απελευθέρωση των μεταφορών, εξέλιξη η οποία ισοπεδώνει σαν οδοστρωτήρας ότι αποτελεί κόστος για την προστασία των εργαζομένων.

Δυστυχώς σε αυτή την διαδικασία έχουν συμπαραστάτες την πλειοψηφία του σωματείου μας, οι οποίοι αποδέχονται αυτές τις πολιτικές ως μονόδρομο και βάζουν πλάτη για να περνάει αυτός ο σχεδιασμός. Εδω για το απλό, αλλά ταυτόχρονα τόσο σημαντικό ζήτημα να παραμείνει το νάυλον ώστε να αποφεύγονται εμπόδια στην οδήγηση, να μειώνεται η πιθανότητα διαπληκτισμού , να αποφεύγετε η άμεση έκθεση του οδηγού σε χιλιάδες επιβατών ανά βάρδια διάλεξαν να αποδεχθούν την επιχειρηματολογία της διοίκησης παρα την ομόφωνη απόφαση που πήρε το Δ.Σ της Ένωσης εργαζομένων ΗΛΠΑΠ οτι το ναυλον δεν θα βγει αν δεν γινει καμπίνα!

Συνάδελφοι -σσες παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της υγείας και της ζωής μας στα χέρια μας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας στέλνει στο μεροκάματο του τρόμου.

Εδώ και τώρα απαιτούμε: να παραμείνει το νάυλον μέχρι να φτιαχτεί καμπίνα οδηγού. Στα υπάρχοντα αλλά και στα νεα οχήματα να υπάρχει μπάρα οριοθέτησης των επιβατών για να μην εμποδίζεται η ορατότητα. Να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός για την αγορά των νέων οχημάτων. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Έκτακτο κονδύλι για την επισκευή του στόλου.

Όλοι την Τρίτη 18/07 και ώρα 10:00 στα κεντρικά γραφεία της ΟΣΥ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός