ΟΧΙ στο Έγκλημα του σφαγιασμού του λαού της Παλαιστίνης



 

ΟΧΙ στο Έγκλημα του σφαγιασμού του λαού της Παλαιστίνης

Συνάδελφοι-σσες, ακόμα ένα πολεμικό μέτωπο -παράλληλα με αυτό της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία- προστέθηκε στον παγκόσμιο χάρτη αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο γενικευμένης σύρραξης μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων.
Το Ισραήλ χθες διέπραξε ένα ειδεχθές έγκλημα με το χθεσινό βομβαρδισμό ενός νοσοκομείου στη Γάζα με πάνω από 500 νεκρούς ανάμεσα τους πολλά παιδιά και γυναίκες.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, είναι το αποκορύφωμα ενός διαχρονικού εγκλήματος παράνομης κατοχής από το Ισραήλ εδαφών που θα έπρεπε να αποτελούν με βάση απόφαση του ΟΗΕ το κράτος της Παλαιστίνης.

Αποδεικνύεται ότι αυτή η πολιτική της επέκτασης για τον έλεγχο εδαφών και αγορών από τους καπιταλιστές γεννάει κινδύνους και για τον ίδιο τον Ισραηλινό λαό που δεν ζει με ασφάλεια.
Η βίαιη εκδίωξη 2 εκ. Παλαιστινίων από τη λωρίδα της Γάζας που επιχειρεί το Ισραήλ συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας ανάλογο με προηγούμενα αντίστοιχα τέτοια εγκλήματα όπως η γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενιών, των Εβραίων κ.α.

Ως εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες εκφράζουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στο λαό της Παλαιστίνης που παλεύει από το 1948 για να
αποκτήσει πατρίδα !

Σήμερα είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να συμμετέχει με πολεμικά μέσα και να παρέχει κάθε είδους διευκολύνσεις στην κυβέρνηση του Ισραήλ με ανοιχτούς τους κινδύνους να εμπλακεί η χώρα και ο λαός της σε πολεμικές συρράξεις.
Να απεμπλακεί η φρεγάτα του ΠΝ «Ψαρά» από τη δύναμη συνοδείας των Αμερικανικών αεροπλανοφόρων που πλέουν στα ανοιχτά της Παλαιστίνης και στηρίζουν την εισβολή του Ισραήλ και να γυρίσει άμεσα πίσω.
Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν καμιά δουλειά έξω από τα σύνορα της χώρας συμμετέχοντας στο σφαγιασμό του λαού της Πλαστίνης.
Ας θυμηθούμε τις περιγραφές για το σφαγιασμό των Ελλήνων στο λιμάνι της Σμύρνης στη Μικρασιατική Καταστροφή όταν οι ναύτες των πολεμικών πλοίων των ξένων δυνάμεων συμμετείχαν στο έγκλημα των Νεότουρκων.

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά !

Οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας σε αυτή τη πλευρά της Ιστορίας πρέπει να σταθούμε.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλα των λαών !

• Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967
• Να σταματήσει κάθε είδους πολιτική και οικονομική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ
• Να γυρίσουν πίσω όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί και τα πολεμικά μέσα που έχουν διατεθεί
• Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές

Τα εργατικά σωματεία του ΕΚΘ καλούν τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό την Πέμπτη 19 Οκτώβρη στις 19:00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός