ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ



18-10-2023

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 24-25/10
ΨΗΦΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ, ΨΗΦΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ, ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Συνάδελφε-συναδέλφισσα,

Στις 24-25 Οκτώβρη κάνουμε το βήμα, δίνουμε δύναμη στη δύναμη μας, αναδεικνύουμε αγωνιστές εργαζομένους στο ΔΣ του σωματείου μας. Συνεχίζουμε αυτό που πετύχαμε μέσα από τις ΓΣ το τελευταίο διάστημα, να εκφράζουμε εμείς οι ίδιοι τα θέλω μας και όχι να μας κοροϊδεύουν κυβερνητικοί κλακαδόροι, που προωθούν μόνο τα συμφέροντα της ΟΣΥ και της Κυβέρνησης. Γυρνάμε τη πλάτη σε αυτούς που τόσα χρόνια βάζανε το σωματείο να κάνει αβάντες στα κυβερνητικά μέτρα και τους ν. Χατζηδάκη και ν. Γεωργιάδη.

Οι εξελίξεις το επόμενο διάστημα στις χώρο μας αναμένεται να είναι ραγδαίες και αρνητικές Αναδιαρθρώσεις στα ΜΜΜ που πάντα πληρώνουν το μάρμαρο εργαζόμενοι και επιβάτες, δηλαδή οι δικές μας οικογένειες, τα δικά μας σπίτια. Η έξοδος από το ενιαίο μισθολόγιο το επόμενο διάστημα θα διαμορφώσει νέες εργασιακές σχέσεις.
Στα τρόλεϊ, το συγκοινωνιακό έργο μειώνεται χρόνο με το χρόνο και φτάσαμε σήμερα να κυκλοφορούν λιγότερα από 150 τρόλεϊ με 10δες κενά κάθε μέρα.
Κάθε οδηγός στην βάρδια του σήμερα δουλεύει πολύ περισσότερο για να βγουν περισσότερα δρομολόγια, σε σημείο εξάντλησης με κίνδυνο για την υγεία του αλλά και την ασφάλεια των επιβατών. Και ενώ αυξήθηκε ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας, την ίδια στιγμή αμείβεται λιγότερο στο μισθό και στην σύνταξή του. Πολλοί περισσότεροι δουλεύουν πλέον και δυό δουλειές για να τα βγάλουν πέρα. Και αυτό έρχεται η κυβέρνηση με το ν. Γεωργιάδη να νομιμοποιήσει. Αντί δηλαδή να αυξηθούν οι μισθοί μας, με τις τόσες πολλές απώλειες, περικοπές, πληθωρισμό που αδειάζει το πορτοφόλι μας στις 15 του μήνα, να μας «αφήνουν» να δουλεύουμε όλοι μέρα.
Αυτοί που κάψανε, βουλιάξανε τη χώρα γιατί αποτελεί «κόστος» η προστασία της υγείας και της περιουσίας του κοσμάκη, με τη πολιτική τους στα ΜΜΜ ταλαιπωρούν καθημερινά τον εργαζόμενο. Ώρες ατελείωτες στις στάσεις, εργαζόμενοι που στοιβαζονται σαν «σαρδέλες», με οχήματα άνω των 20 ετών, εμείς να ταλαιπωρούμαστε πλέον από μυοσκελετικά προβλήματα και εξάντληση χωρίς ξεκούραση. Και αντί να παίρνουν μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης δίνουν εκατομμύρια σε εργολάβους, να προωθούν την ιδιωτικοποίηση αφού πρώτα το ίδιο το κράτος και οι κυβερνήσεις διαμορφώνουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και φθηνούς εργαζόμενους.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό κλίμα, καλούμαστε να κρίνουμε την στάση όλων των παρατάξεων που μας εκπροσώπησαν ολη αυτην την περίοδο, με λίγα λόγια τι έλεγαν, τι έγραφαν και κυρίως τι έπραξαν.
Και με βάσει τα γεγονότα, όχι μόνο δεν ανταποκρίθηκαν, αλλά έπαιξαν ενεργό ρόλο σε κάθε αρνητική εξέλιξη των περασμένων χρόνων, έβαλαν πλάτη για να μας «πατήσουν».

Και τι δεν ζήσαμε από τη πλειοψηφία του απερχόμενου ΔΣ..…. Υπονομευτική στάση μπροστά σε αγωνιστικούς σταθμούς, όπως στην τελευταία 24ωρη ενάντια στο ν. Γεωργιάδη…. «Πραξικοματικές» ανακλήσεις αποφάσεων της ΓΣ των εργαζομένων του Σωματείου….Εικόνες εκφυλισμού των ΓΣ με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ…. Καμία συλλογική δράση για να διεκδικηθεί η προϋπηρεσία των νέων συναδέλφων…. Βάλανε πλάτη για να περάσουν μέτρα μέσα στα Τρόλει που χειροτερεύουν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας (αφαίρεση προστατευτικής ζελατίνας, καμπίνα για το οδηγό… Εργατικά ατυχήματα που συνέβησαν στο χώρο δουλειάς και αποκρύφτηκαν από το ΔΣ του Σωματείου (έκρηξη φιάλης στον κόκκινο μύλο που παραλίγο να στοιχίσει την ζωή συναδέλφου) …. Καμία ουσιαστική δράση για τις καθημερινές συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρείας, όπως η χορήγηση νωπού γάλακτος καθημερινά, η χορήγηση ΜΑΠ, η τοποθέτηση φαρμακείων στα οχήματα, καμία δράση για το αίσχος των γραμμών όπως η 21 και η 6

Σήμερα που βαθαίνει η ιδιωτικοποίηση στις αστικές συγκοινωνίες με την παραχώρηση γραμμών στους ιδιώτες, δεν ακούμε κουβέντα απο την ΔΑΚΕ ή τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Λένε υποκριτικά εδώ και χρόνια ότι τάχα παλεύουν για την ύπαρξη των τρόλεϊ, τι δεν λένε; ότι στην αγορά νέων οχημάτων δεν υπάρχει ούτε ένα τρόλεϊ, επίσης κυβέρνηση και κυβερνητικοί συνδικαλιστές δεν λένε τα ηλεκτρικά οχήματα τίνος ιδιοκτησίας θα είναι, της ΟΣΥ η κάποιων επιχειρηματικών ομίλων;

Ας συλλογιστούμε πως θα οργανώσουμε την στάση μας, πως θα αντιδράσουμε με το σωματείο να παρεμένει κλειδωμένο και παραδομένο στην κυβέρνηση; Χωρίς να γίνονται Γ.Σ, χωρίς ένα ΔΣ να οργανώνει, να συσπειρώνει, να ενώνει και να πρωτοστατεί.

Γι’ αυτό κριτήριο ψήφου πρέπει να αποτελεί το ποια δύναμη μπορεί όχι μόνο να βάλει φρένο σε αυτές τις αρνητικές εξελίξεις αλλά και να περάσει στην αντεπίθεση για τα δικά μας συμφέροντα που δεν ταυτίζονται με την ΟΣΥ και τη Κυβέρνηση.

Αυτή η δύναμη είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι, είναι μια αγωνιστική πλειοψηφία μέσα στο ΔΣ και το Σωματείο. Αυτή την δύναμη δεν μπορεί κανείς να τη σταματήσει….

Για αυτό η ψήφος στην ΔΑΣ σήμερα αποτελεί σημαντικό όπλο για όλους τους συναδέλφους:

▪ Γιατί Ψήφος στη ΔΑΣ είναι αγωνιστική στάση κι ανάστημα στις ορέξεις της κυβέρνησης και της ΟΣΥ.
▪ Γιατί Στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να πατήσουμε στα πόδια μας και να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους για την δουλειά, τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.
▪ Γιατί για να οργανώσουμε από σήμερα τον Αγώνα μας για ΣΣΕ με αυξήσεις, με δώρα και επιδόματα αδειών, να πάρουν πίσω όλες τις περικοπές… Τα σπίτια μας δεν αντέχουν άλλο….
▪ Γιατί ψήφος στη ΔΑΣ μας επιτρέπει να οργανώσουμε την στάση μας με σχέδιο, με την πείρα των αγώνων, με την αλληλεγγύη χιλιάδων εργαζομένων που έχουμε ανοιχτή επικοινωνία.
▪ Γιατί δεσμευόμαστε ότι η «Ένωση» θα ξαναγίνει σωματείο κάστρο του αγώνα και με την συμμετοχή όλων των συναδέλφων θα σπάσουμε τον κύκλο της σιωπής στον κλάδο.
▪ Γιατί δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τελειώσουμε μια και καλή τα «αλισβερισια» εις βάρος συναδέλφων. Όλοι για έναν και ένας για όλους κι όλοι μαζί για το κοινό το συλλογικό συμφέρον.
▪ Γιατί κανένας δεν θα είναι μόνος του απροστάτευτος στα νύχια της εργοδοσίας και των εργατοπατερων.
▪ Γιατί δεκάδες παρεμβάσεις έγιναν από τις δυνάμεις μας για μικρά και μεγάλα ζητήματα.

Να ξεπεράσουμε φόβους και αναστολές και να βγούμε μπροστά, δίνοντας τον αγώνα μας για τα πιο ωραία και τα πιο σημαντικά. Την ζωή μας, τη δουλειά μας, την οικογένειά μας, τον λαό μας.

ΣΤΙΣ 24-25 ΟΚΤΩΒΡΗ ΨΗΦΙΖΩ ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ 100% ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός