Για τα ΒΑΕ που δικαιούνται συνάδελφοι και δεν έχουν υπαχθεί.



24-10-2023

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το τελευταίο διάστημα πλέκεται ένα γαϊτανάκι ανακοινώσεων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την αδικία απέναντι στους Οδηγούς Συρμών και Εργατοτεχνίτες σε ό,τι αφορά τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Υπάρχουν συνάδελφοι στους οποίους δεν αναγνωρίζεται το διάστημα έως το 2012, ενώ άλλοι δεν έχουν ενταχθεί μέχρι και σήμερα.

Η Δ.Α.Σ. προσπαθεί να αναδείξει το πρόβλημα, με προτάσεις αγώνα και διεκδίκησης πάντα με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων. Σήμερα, αυτόκλητοι «σωτήρες» θυμήθηκαν να μας πουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί από την κυβέρνηση, από την εργοδοσία ή και από τους ίδιους. Δηλαδή θα μάς δικαιώσουν αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις δημιούργησαν το πρόβλημα; Εφησυχάζουν και αποπροσανατολίζουν, προωθώντας τη μοιρολατρία και τον κοινωνικό εταιρισμό.

Ούτε κουβέντα για συλλογικό αγώνα και διεκδικήσεις!

Καμία εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε σε τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Παίζουν το παιχνίδι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης καλλιεργώντας αυταπάτες είτε με την προώθηση της δικαστικής οδού ως μοναδικού δρόμου για τη δικαίωση των εργαζομένων, είτε σε συναλλαγή με την εργοδοσία, βασιζόμενοι σε κάλπικες υποσχέσεις.
Απαιτείται η ενεργή συμμετοχή όλων μας, ώστε μέσα από τα συλλογικά όργανα των συνδικάτων να αποφασίσουμε για τον τρόπο και το περιεχόμενο των διεκδικήσεών μας, ώστε να καταφέρουμε να ενταχθούν επιπλέον ειδικότητες στα Β.Α.Ε.

Λέμε όχι στον εφησυχασμό και την ανάθεση
Συμμετέχουμε στις διαδικασίες των σωματείων – Αποφασίζουμε συλλογικά

Να πραγματοποιηθούν άμεσα Δ.Σ. των σωματείων και Γενικές Συνελεύσεις για να οργανωθούν κινητοποιήσεις, τόσο ως προς τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. όσο και προς τα αρμόδια υπουργεία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα την αναδρομική αναγνώριση στα ΒΑΕ που δικαιούνται οι εργαζόμενοι
• Οδηγοί Συρμών της πρώην ΑΜΕΛ, για την περίοδο από 2001 μέχρι και το 2012.
• Οδηγοί Συρμών της πρώην ΗΣΑΠ από την έκδοση του διπλώματος οδήγησης συρμών και για όσο εργάζονται στην ειδικότητα του Οδηγού Συρμών.
• Εργατοτεχνίτες από την ένταξη στις αντίστοιχες ειδικότητες και για όσο εργάζονται σε αυτές

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός