Για τις αρχαιρεσίες της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ.



30-10-2023

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους μας που κατάφεραν μέχρι την τελευταία στιγμή, με αποφασιστικότητα, να μην λυγίσουν σε διλήμματα και εκβιασμούς και έριξαν στην κάλπη το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο μας.
Χαιρετίζουμε επίσης τους πολύ περισσότερους συναδέλφους που ήθελαν, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν δύναμη στην δύναμη τους, να αλλάξουν πορεία στο σωματείο μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών είναι αρνητικό. Σε μια πολύχρονη συνεχή πορεία αρνητικών συσχετισμών, με το τιμόνι του σωματείου να βρίσκεται στα χέρια δυνάμεων των κυβερνήσεων και της διοίκησης της εταιρείας, ήρθε να προστεθεί και η μη εκπροσώπηση από την μοναδική συνεπή δύναμη, το ψηφοδέλτιο του αγώνα, το ψηφοδέλτιο που αντιπροσωπεύει τις ανάγκες των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, ανεξάρτητα από την επιλογή που έκαναν στην κάλπη να συσπειρωθούν και να πάρουν μέρος στην προσπάθεια να μπει φρένο στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που είναι σε εξέλιξη. Σε αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε, όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια στην πρώτη γραμμή. Για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην βάρδια, στην καθημερινότητα μας.

Με γνώμονα την αγωνιστική κατεύθυνση του σωματείου θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια ενσωμάτωσης και συμβιβασμού με την λογική του μικρότερου κακού, το χαμήλωμα των απαιτήσεων, κάθε έννοια και πρακτική της συνδιαλλαγής από την νέα διοίκηση, θα αποκαλύπτουμε την σύμπλευση τους και θα βάλουμε εμπόδια στα κυβερνητικά σχέδια για το βάθεμα της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών.

Η ταξική πάλη δεν αρχίζει και τελειώνει σε μια μάχη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Κυριακής 05/11/2023 και ώρα 11:00 στο Σύνταγμα ενάντια στην σφαγή του παλαιστινιακού λαού.
Καλούμε το νέο προεδρείο να καταδικάσει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης να διαθέτει γη και ύδωρ για να διευκολύνει το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.
Εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο σφαγιασμό ενός λαού.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς ΔΑΣ-ΗΛΠΑΠ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός