Άρνηση της πλειοψηφίας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ για ψήφισμα στήριξης του Παλαιστινιακού λαού



10-11-2023

Καταγγελία

Άρνηση της πλειοψηφίας του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ για ψήφισμα στήριξης του Παλαιστινιακού λαού

Συνάδελφοι-σσες, εδώ και ένα μήνα με πρόσχημα την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτώβρη το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ έχει περάσει στο σχέδιο αφανισμού ολόκληρου του Παλαιστινιακού λαού για να ενταφιάσει κάθε ελπίδα να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι τη δική τους πατρίδα όπως δικαιούνται με βάση την απόφαση του ΟΗΕ από το 1967.

Σε ένα μήνα αυτός ο λαός μετρά πάνω από 10.000 νεκρούς ανάμεσά τους 4.000 παιδιά και πάνω από 16.000 τραυματίες.

Από κοντά και η Ελληνική κυβέρνηση που δίνει «γη και ύδωρ» με φρεγάτες και βάσεις υποστήριξης σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Μπορεί να μην έχουμε σχολεία, νοσοκομεία, συγκοινωνία, υποδομές κλπ. αλλά το κράτος ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για τους δολοφόνους των Παλαιστινίων.
Η δίωξη του Παλαιστίνιου διαδηλωτή που ύψωσε την Παλαιστινιακή σημαία δίπλα στην Ελληνική δείχνει και το χαρακτήρα αυτού του κράτους και της κυβέρνησης που ενδιαφέρεται μόνο για τις μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων με το Ισραήλ.

Ως Ελληνικός λαός που ιστορικά έχουμε υποστεί γενοκτονίες και παραδοσιακά έχουμε σχέσεις φιλίας και αδελφοσύνης με τους λαούς της περιοχής οφείλουμε σε αυτή την περίοδο να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας.
Σε αυτό το πλαίσιο ως ΔΑΣ ΟΑΣΘ προτείναμε προς την πλειοψηφία και τις άλλες παρατάξεις του Δ.Σ. να βγει ανακοίνωση του Συνδικάτου για την στήριξη των Παλαιστινίων με συγκεκριμένα αιτήματα όπως έχουν ήδη κάνει εκατοντάδες σωματεία και φορείς Πανελλαδικά.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. και οι άλλες παρατάξεις αρνήθηκαν κάθε απόφαση στήριξης του λαού της Παλαιστίνης που σφαγιάζεται από το στρατό του Ισραήλ αυτές τις μέρες!

Η πλειοψηφία του Δ.Σ. παίρνει ρόλο Πόντιου Πιλάτου ακριβώς όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ απείχε από την ψηφοφορία ψηφίσματος στον ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός δείχνοντας έτσι με ποιους στην πραγματικότητα είναι!

Όποιος διαλέγει την ουδετερότητα απέναντι στην αδικία,
είναι με τη μεριά του καταπιεστή!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που συναισθάνονται τι συντελείται αυτές τις μέρες στη Γάζα και σε ολόκληρη την Παλαιστίνη να καταδικάσουν τη ραγιάδικη στάση αυτή των συνδικαλιστών του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και του Ισραήλ και να παλέψουν για:

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο μακελειό

Καμία στήριξη και διευκόλυνση σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ

Η ιστορία έχει μια σωστή πλευρά,
με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά !

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός