Ανακοίνωση προς τα μέλη του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ-ΟΣΥ



9-12-2023

Συνάδελφοι συναδέλφισσες στις 8/12 το προεδρείο κάλεσε σε Δ/Σ με δυο θέματα :
Διατακτικές εργαζόμενων και τρέχοντα θέματα

Στην εισήγηση του για το δεύτερο θέμα ο πρόεδρος με απαράδεκτη διαδικασία έβαλε ζήτημα ανασύνθεσης προεδρείου και αμέσως αποφάσισε μόνος του δυο ώρες διακοπή για να γίνουν οι συζητήσεις!

Από την πλευρά μας ως ΔΑΣ ΟΑΣΑ, από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι ένα τέτοιο θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί χωρίς να είναι στην ημερήσια διάταξη. Άλλωστε δεν ήταν κάτι κρυφό. Το ζήτημα της ανασύνθεσης του προεδρείου κυκλοφορεί πολλές μέρες στα Α/Σ ο πρόεδρος όμως (ΔΑΚΕ) επέλεξε να το φέρει αιφνιδιαστικά στο Δ/Σ και χωρίς να είναι σε ημερήσια διάταξη, προφανώς για λόγους που αυτός και η παράταξη του έκριναν…

Ενημερώσαμε τον πρόεδρο ότι δεν θα μπούμε σε τέτοια συζήτηση. Είναι γνωστή άλλωστε η θέση μας και έτσι ζητήσαμε να γίνει νέο Δ/Σ με θέμα ανασύνθεση του προεδρείου. Έτσι και έγινε και το οποίο ορίστηκε για σήμερα 9/12.

Στη συνεδρίαση σήμερα 9/12 δεν συμμετείχε η ΠΑΣΚΕ (είχε ζητήσει αναβολή του διοικητικού συμβουλίου χωρίς να δικαιολογήσει το λόγο) και η ΕΑΣ λόγω προσωπικού κολλήματος του εκλεγμένου της.

Η θέση της ΔΑΣ ΟΑΣΑ όπως εκφράστηκε κατά την διάρκεια της αρχικής συζήτησης ήταν ότι δεν έχουμε αντίρρηση να αναβληθεί και το σημερινό Δ/Σ όπως ζήτησαν οι δύο παρατάξεις προκειμένου να συμμετάσχουν και αυτοί.

Στη συνέχεια διατυπώσαμε ότι η θέση μας από όταν εκλέχθηκε αυτό το Δ/Σ ήταν για αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο όπως και την θέσαμε τότε στο πρώτο συμβούλιο που έγινε μετά τις αρχαιρεσίες. Σε αυτή την κατεύθυνση συμφωνήσαμε πως αν προχωρήσουν με τη συνέχιση του διοικητικού συμβουλίου του σημερινού η ΔΑΣ ΟΑΣΑ θα αναλάβει αυτό που της αναλογεί σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών του συνδικάτου μας.

Η θέση των παρόντων ήταν να προχωρήσει η διαδικασία σε ψηφοφορία και έτσι η ΔΑΣ ΟΑΣΑ πήρε τη θέση του Β αντιπροέδρου.

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους μας πως στο πρώτο Δ/Σ της σύστασης του προεδρείου στο πρώτο συμβούλιο που έγινε μετά τις αρχαιρεσίες του συνδικάτου η θέση μας για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο δεν έγινε δεκτή από τις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ οι οποίοι έθεσαν τότε το επιχείρημα ότι πρέπει να είναι μαζί ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ για την υλοποίηση της σύμβασης!

Σήμερα η ΔΑΚΕ αντιφατικά σε σχέση με την προηγούμενη θέση της υποστήριξε ότι με ένα αναλογικό προεδρείο το συνδικάτο θα υπογράψει από καλύτερη θέση σύμβαση, ενώ η ΠΑΣΚΕ αντέδρασε σε αυτήν την προοπτική που σπάει την μεταξύ τους αγαστή συνεργασία από το 2006, αναδεικνύοντας ανάγλυφα ότι,

<< ο καυγάς είναι για το πάπλωμα >>!

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες δεν χρειάζονται συστάσεις για τον ρόλο των συγκεκριμένων δυνάμεων και το αποτύπωμα της δράσης τους στην δύσκολη καθημερινότητα των οδηγών. Η συμμετοχή της ΔΑΣ ΟΑΣΑ στο αναλογικό προεδρείο θα αξιοποιηθεί για να βάλει εμπόδια στον περαιτέρω εκφυλισμό του συνδικάτου μας. Θα επιδιώξουμε από καλύτερες θέσεις να θέσουμε τα καθημερινά προβλήματα μας στο επίκεντρο της συζήτησης και την ανάγκη να υπάρξει συλλογική μαζική δράση προκειμένου να πετύχουμε μέτρα ανακούφισης και βελτίωσης της δύσκολης καθημερινότητας μας.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός