ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ



ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες εκπροσωπώντας την παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ-ΟΑΣΘ) που συσπειρώνεται με το ΠΑΜΕ και αποτελεί τη δεύτερη σε εκλογική δύναμη παράταξη του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, σας καλωσορίζουμε στο χώρο των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για την ομαλή προσαρμογή σας και την διασφάλιση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων σας με την μονιμοποίηση σας με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Άλλωστε η παράταξη μας πολλούς μήνες πριν την προκήρυξη των θέσεων μέσα στα Δ.Σ. είχε εκφράσει την ξεκάθαρη θέση ότι θα έπρεπε από την αρχή οι συμβάσεις αυτές να είναι αορίστου χρόνου ακόμα και αν αυτό απαιτούσε την διεκδίκηση εκ μέρους του Συνδικάτου σχετικής τροπολογίας από την κυβέρνηση. Οι προσλήψεις αυτές γίνονται μετά από 12 χρόνια και μια μακρά διάρκεια απαξίωσης του ΟΑΣΘ. Τα συσσωρευμένα προβλήματα και η έλλειψη προσωπικού έκαναν επιτακτική ανάγκη την άμεση πρόσληψη όχι μόνο οδηγών αλλά και τεχνικού προσωπικού.

Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) κρατάνε σε ομηρία τον Οργανισμό με την εκκαθάριση να βρίσκεται στα συρτάρια των Υπουργών Μεταφορών εδώ και πολλά χρόνια, γεγονός που χρησιμοποιήσαν ως πρόσχημα για την αδυναμία εκτέλεσης του έργου από τον ΟΑΣΘ ξεπουλώντας τις γραμμές του στους ιδιώτες των ΚΤΕΛ, «σπρώχνοντας» εργαζόμενους του ΟΑΣΘ με μετατάξεις σε άλλους φορείς του Δημοσίου, διαλύοντας τον ιδιόκτητο στόλο για να νοικιάσουν πανάκριβα και προβληματικά λεωφορεία από ιδιωτική εταιρία leasing. Με τον τρόπο αυτό «τάισαν» με εκατομμύρια ευρώ του Ελληνικού λαού τους εργολάβους της συγκοινωνίας δημιουργώντας παράλληλα «φθηνούς» εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων.

Η διαχρονική θέση της ΔΑΣ για τη συγκοινωνία ήταν και είναι αυτή να παρέχεται αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους, να είναι ποιοτική και φθηνή για το επιβατικό κοινό με σύγχρονα συγκοινωνιακά μέσα χωρίς ιδιώτες παρόχους, με εργαζόμενους μόνιμους και επαρκείς σε αριθμό με διασφαλισμένα εργασιακά δικαιώματα. Η ΔΑΣ είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην ύπαρξη «φθηνών» συμβασιούχων και «ακριβών» μόνιμων εργαζομένων. Μέσα από τις προτάσεις μας για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα επιδιώξουμε ως νέοι εργαζόμενοι να έχετε ίσα δικαιώματα με εμάς τους μόνιμους και να αποκατασταθούν οι οποίες αδικίες έχουν δημιουργηθεί τόσο από τις κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων (βλ. κατάργηση των τριετών), όσο και μέσα από το Ενιαίο Μισθολόγιο.

Δεν γνωρίζουμε τι εικόνα είχατε πριν έρθετε στον ΟΑΣΘ αλλά με την πάροδο του χρόνου θα διαπιστώσετε –εάν δεν το έχετε ήδη διαπιστώσει – ότι ο ΟΑΣΘ δεν είναι κάποιος «εργασιακός παράδεισος». Οι συνθήκες της δουλειάς που έχουν διαμορφωθεί στον Οργανισμό τα τελευταία 10 χρόνια είναι «εκρηκτικές». Στις καθημερινές δυσκολίες που θα συναντήσετε θα είμαστε αρωγοί, έτσι ώστε να ανταποκριθείτε με επιτυχία στα δύσκολα καθήκοντα που αναλαμβάνετε. Όλοι μαζί, με τους αγώνες μας να διεκδικήσουμε :
Όχι στην ύπαρξη συναδέλφων δύο ταχυτήτων «νέων» και «παλιών» με μονιμοποίηση με συμβάσεις αορίστου χρόνου όλων των «νέων» συναδέλφων και αναγνώριση με τη νέα ΣΣΕ ολόκληρης της προϋπηρεσίας τους εκτός ΟΑΣΘ όπως έγινε για τους «παλιούς» το 2017.

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ :
Ηλιού Κώστας (6948083241), Τσαμπάζης Στέλιος (6974278566),
Τσαρίδης Νικήτας (6979731133)

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός