Η διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της



28-1-2024

Συνάδελφοι συναδέλφισσες,
Η διοίκηση στο Α/Σ της Ανθούσας προσπαθεί να μεταφέρει στους εργαζόμενους δικές της αρμοδιότητες και ευθύνες που απορρέουν από την νομοθεσία (Κ.Ο.Κ) και έχουν να κάνουν με σοβαρά θέματα υγείας και ασφάλειας.

Έτσι λοιπόν με εντολή της υποχρεώνει τους εργαζόμενους οδηγούς να παραλαμβάνουν στην έναρξη της βάρδιας και να παραδίδουν στη λήξη της απαραίτητα στοιχεία του εξοπλισμού του οχήματος όπως αυτό του φαρμακείου και του σφυριού θραύσης τζαμιών.

Ο συγκεκριμένος, απαραίτητος εξοπλισμός, θα πρέπει να βρίσκεται μόνιμα μέσα στο λεωφορείο και όχι να περιφέρεται από χέρι σε χέρι εργαζομένων που ήδη αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων τόσο στην έναρξη όσο κατά τη διάρκεια αλλά και την λήξη της βάρδιας τους.

Καλούμε και απαιτούμε από την διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της αποσύροντας την συγκεκριμένη οδηγία και όχι να προσπαθεί να μεταθέσει τις υποχρεώσεις της στους εργαζόμενους οδηγούς.

Υ.Γ: Στον απαραίτητο και άρτια λειτουργικό εξοπλισμό του οχήματος είναι και άλλα στοιχεία όπως τάκοι, πυροσβεστήρες, τρίγωνα, έγγραφα, κατάλληλα ελαστικά και άλλα…

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός