ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ.



30-3-2024

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, την Παρασκευή 29 Μάρτη 2024, δόθηκε μια πρώτη απάντηση στην κοροϊδία της εργοδοσίας. Οι εργαζόμενοι που συγκεντρωθήκαμε έξω από τα γραφεία της διοίκησης καταστήσαμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι στη νέα ΣΣΕ που είναι προς διαπραγμάτευση είναι απαραίτητο να περιλαμβάνονται ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό μας.

Η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης αφορά το παρόν και το μέλλον μας. Καθορίζει τη δυνατότητα που θα έχουμε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες αυτή την περίοδο, λόγω της έκρηξης της ακρίβειας που κυριολεκτικά εξαϋλώνει τους μισθούς μας. Επομένως, συνάδελφοι δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με τίποτα λιγότερο από αυτά που είναι απαραίτητα για να ζούμε με αξιοπρέπεια, από αυτά που δικαιούμαστε.

Όπως τόνισαν οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΣΤΑ.ΣΥ. στην παρέμβαση που κάναμε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εργοδοσίας και των προεδρείων των σωματείων, την πρόταση που έχει δώσει η διοίκηση, την απορρίπτουμε και την επιστρέφουμε πίσω ως απαράδεκτη.

Εδώ και τώρα απαιτούμε να δοθεί αύξηση στο μισθό που να καλύπτει το αυξημένο κόστος διαβίωσης λόγω της ακρίβειας, να επιστραφούν τα κλεμμένα της τελευταίας δεκαπενταετίας αρχίζοντας από τον 13ο και 14ο μισθό. Απορρίπτουμε οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης του μισθού με τους στόχους της εταιρείας. Τους το ξαναλέμε: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ.

Όταν μας λένε δεν υπάρχουν χρήματα, τους απαντάμε να πάνε να τα βρουν από τους βιομήχανους , τους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες που τους μπουκώνουν με επιχορηγήσεις, φοροελαφρύνσεις και ζεστό κρατικό χρήμα, να σταματήσουν να τα δίνουν σε Νατοϊκούς εξοπλισμούς και σε αποστολή φρεγάτας 3500 χιλιόμετρα μακριά από τη χώρα. Όταν μας λένε ότι δεν επιτρέπουν αυξήσεις οι νόμοι, τους απαντάμε ότι οι νόμοι τους, όπως πάντα, καταργούνται από την οργάνωση και τη μαζικότητα των αγώνων των εργαζομένων.

Καλούμε τα Δ.Σ. των σωματείων να προχωρήσουν άμεσα σε πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι, και να αποφασίσουν συλλογικά και δημοκρατικά, το περιεχόμενο της νέας ΣΣΕ και τους τρόπους που θα το διεκδικήσουμε.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να βγουν μπροστά, να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Να δώσουμε τον αγώνα με υψωμένη γροθιά και όχι με απλωμένη παλάμη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι ο αγώνας για ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια αλλά και για ασφαλή, φτηνή και τακτική συγκοινωνία είναι απαραίτητο να συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα .

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι η ΓΕΝΙΚΗ , ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ για να αντιληφθεί η κυβέρνηση και η εργοδοσία ότι οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. είμαστε αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουμε

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός