Παρέμβαση για την έλλειψη καθαριότητας στους χώρους υγιεινής των αμαξοστασίων.



11-4-2024

Παρέμβαση στη διεύθυνση του αμαξοστασίου του Αγ. Ιωάννη Ρέντη (Πειραιά) πραγματοποίησε η Δ.Α.Σ. – Ο.Α.Σ.Α. με αφορμή το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης καθαριότητας στις τουαλέτες του αμαξοστασίου, που υφίσταται εδώ και δέκα μέρες, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των εργαζομένων.

Από καταγγελίες συναδέλφων μας, ενημερωθήκαμε ότι η ίδια απαράδεκτη κατάσταση επικρατεί και στα υπόλοιπα αμαξοστάσια.

Η αλλαγή εργολάβου καθαριότητας και η δικαστικές διενέξεις μεταξύ των εργολάβων αφήνουν αδιάφορους τους εργαζόμενους που έχουν απαίτηση να πληρούνται όλες οι απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Ταυτόχρονα, για ένα ακόμα ζήτημα, δικαιώνεται η πάγια θέση της Δ.Α.Σ.- Ο.Α.Σ.Α. για τους κινδύνους που προκύπτουν για τους εργαζόμενους με την ιδιωτικοποίηση – απελευθέρωση κρίσιμων τομέων και υπηρεσιών στις αστικές συγκοινωνίες, μόνο και μόνο για να κερδοφορήσουν διάφοροι επιχειρηματίες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να πάψουν οι εγκαταστάσεις να αποτελούν υγειονομικές βόμβες και να καθαριστούν άμεσα οι τουαλέτες με ευθύνη της διοίκησης της Ο.ΣΥ.

Κανένας εργολάβος, καμιά εμπλοκή επιχειρηματιών στις αστικές συγκοινωνίες.
Προσλήψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για σύγχρονες, ασφαλείς συγκοινωνίες.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα η υγεία, η ζωή και οι ανάγκες
των εργαζομένων και των επιβατών.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός