ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ: ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ 2024 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ.



28-4-2024

Την ίδια ώρα που η ακρίβεια εξαφανίζει, πριν τελειώσει ο μήνας, τον μισθό μας, την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες δεν θα πάρουμε δώρο Πάσχα για μία ακόμα χρονιά, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και η εργοδοσία καταθέτουν σχέδιο ΕΣΣΕ χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, συνδέοντας μισθολογικές παροχές με την επίτευξη των στόχων της εταιρείας, την ίδια ώρα που η φρεγάτα που έχει στείλει η κυβέρνηση στο στόμα του λύκου, 3,5 χιλ., χλμ. μακριά από τα σύνορα της χώρας μας κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μέρα κάνοντας το λαό μας στόχο αντιποίνων, για εμάς υπάρχει φτώχεια, ακρίβεια και δημοσιονομική πειθαρχία.

Η ορμή από τις απεργιακές μάχες στις 28 Φλεβάρη και 17 Απρίλη, οι χιλιάδες εργαζόμενοι που συμμετείχαν στις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων, δείχνουν ότι απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε για να αυγατίζουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές, η απάντησή μας είναι η οργάνωση, η πάλη και η διεκδίκηση για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Δικαιώματα και ανάγκες που δεν χωράνε στις οδηγίες της Ε.Ε. για κατάργηση του 8ωρου, για ελαστικές σχέσεις εργασίας, διευθέτηση του χρόνου εργασίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των εργοδοτών.

138 χρόνια μετά, τιμούμε τους νεκρούς εργάτες στο Σικάγο, στον αγώνα τους για το 8ωρο. Τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης, τις αιματηρές θυσίες χιλιάδων εργατών στο δρόμο της απελευθέρωσης από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Κρατάμε γερά το νήμα που διαπερνά και συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, της Θεσσαλονίκης το 1936, της Καισαριανής το 1944 και κάθε Πρωτομαγιά έως σήμερα, μέρα – σύμβολο για το δίκιο της τάξης μας.

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
• Επιστροφή 13ου – 14ου μισθού
• Μείωση του εργάσιμου χρόνου
• Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
• Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων
• Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.
• Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός