ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ: Ανακοίνωση – κάλεσμα. Όλοι στην απεργία 1η Μάη.



29-4-2024

Συνάδελφοι τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει συνολικά η εργατική τάξη όπως και εμείς οι εργαζόμενοι στα τρόλεϋ είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που τα ζούμε και τα βιώνουμε εμείς και οι οικογένειες μας και περισσεύει οποιαδήποτε περιγραφή.

Ζούμε από πρώτο χέρι την ακρίβεια που εξανεμίζει τον μισθό στα μισά του μήνα. Έναν κουτσουρεμένο και καθηλωμένο μισθό εδώ και δώδεκα χρόνια τον οποίο προσπαθούμε να τον συμπληρώσουμε δουλεύοντας στα ρεπό μας ή κάνοντας δεύτερη δουλειά.

Η ένταση με την οποία δουλεύουμε σήμερα στην βάρδια, έχει κορυφωθεί με αποτέλεσμα να είμαστε “βιδωμένοι” στα άθλια καθίσματα με δρομολόγια non stop αφήνοντας τα κόκκαλα μας στο αμάξι.

Ενώ η κυβέρνηση δεν χαλάει χατίρι στο κεφάλαιο και σχεδιάζει να αυξήσει εκ νέου τα χρόνια δουλειάς μέχρι να παραδώσουμε πνεύμα, μέχρι να μας ξεζουμίσει μέχρι το μεδούλι.

Ακόμα πιο άγρια είναι η εκμετάλλευση των νέων συναδέλφων μας που αμείβονται χωρίς να υπολογίζεται η προϋπηρεσία.

Και δεν σταματάνε εκεί, αφού μας σακατεύουν στην δουλειά και μας γονατίζουν στο άγχος, ξαναβάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη αν αρρωστήσουμε για να γίνουμε καλά.

Συνάδελφοι νιώθουμε απέραντη θλίψη και οργή για το μακελειό που εξελίσσεται στην Παλαιστίνη από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ.

Οργή γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με την στήριξη των υπολοίπων αστικών κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου χωρίς κανένα ηθικό φραγμό στηρίζει τους δολοφόνους χιλιάδων παιδιών και αμάχων και φέρνουν τον κίνδυνο του πολέμου στην πόρτα μας με την στάση τους, εμπλέκουν την χώρα μέρα με τη μέρα στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης.

Συνάδελφοι η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι δεν είναι το νεκρό τμήμα της ιστορίας. Είμαστε εμείς που καθορίζουμε την ιστορία, είμαστε το πιο ζωντανό τμήμα της κοινωνίας. Και παίρνουμε θέση κάνοντας την οργή και την θλίψη οργάνωση κι αγώνα γιατί θέλουμε να ζήσουμε και να ζήσουμε ειρηνικά.

Αυτό μας θυμίζει και μας διδάσκει η εργατική πρωτομαγιά ,οι αγώνες και οι νεκροί που έδωσε η εργατική τάξη για να επιβάλλει κάθε περίοδο εκείνα τα δικαιώματα που αντιστοιχούν σε κάθε εποχή. Για να επιβάλλει την ειρήνη.

Παρά την απόφαση του προεδρείου (ΔΑΚΕ) της Ένωσης εργαζομένων ΗΛΠΑΠ που πάρθηκε στο πόδι και διά περιφοράς για στάση εργασίας εμείς οι εργαζόμενοι θα τιμήσουμε τους νεκρούς της τάξης μας, όσους αγωνίστηκαν για να στρώσουν το δρόμο κατακτώντας δικαιώματα. Δεν είναι μία διαδικαστική υπόθεση η εργατική πρωτομαγιά είναι σταθμός μνήμης αγώνα και διεκδίκησης για αυτά που έχουμε ανάγκη σήμερα.

Με την ΣΣΕ να έχει λήξει και η πλειοψηφία της ΔΑΚΕ να κρατάει τον κόσμο στο μαύρο σκοτάδι, χωρίς Γενική Συνέλευση, χωρίς αιτήματα και διεκδικήσεις η εργατική πρωτομαγιά να αξιοποιηθεί για γίνουν τα αιτήματα υπόθεση των εργαζομένων.

Κόντρα στον υπονομευτικό ρόλο του σωματείου δίνουμε βροντερό παρόν στο απεργιακό μας ραντεβού.

Απεργούμε με την κάλυψη των αποφάσεων του ΕΚΑ και της ΓΣΕΕ.

Δεν ανεβαίνουμε στο τιμόνι γιατί δεν πάει άλλο με την ακρίβεια και τους καθηλωμένους μισθούς, εδώ και τώρα ΣΣΕ με αυξήσεις που θα αντιστοιχούν στις ανάγκες της ζωής μας.

Όλοι την Τετάρτη 1η Μάη στην απεργία και στο συλλαλητήριο στις 11.00 στο Σύνταγμα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός