ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α/Σ ΤΡΟΛΕΪ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΜΕ ΑΜΑΞ/ΣΙΩΝ ΤΡΟΛΕΪ

Η Ματωμένη πρωτομαγιά του 1886 από την θυσία των εργατών του Σικάγου διδάσκει ότι η εργατική τάξη από την οργανωμένη εμφάνιση της έως σήμερα τίποτα δεν κέρδισε δίχως τον δικό της αγώνα, δίχως την δική της οργάνωση, δίχως την αυταπάρνηση και τις θυσίες χιλιάδων εργατών και εργατριών. Οι θυσίες των πρωτοπόρων αγωνιστών άνοιγε δρόμους, απελευθέρωνε τεράστιες δυνάμεις, ξεπερνούσε εμπόδια και διδάσκονταν από την πείρα τους.


Σήμερα στην πιο δύσκολη καμπή του εργατικού κινήματος είναι ανάγκη να σηκώσουμε ανάστημα και να τραβήξουμε μπροστά με προίκα την πείρα και τα διδάγματα. Το οφείλουμε σ εκείνους που πάλεψαν, το οφείλουμε στου νεκρούς της τάξης μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας, στην επόμενη βάρδια, οφείλουμε να μην γονατίσουμε και να τους παραδώσουμε 8ωρο και δουλειά με δικαιώματα. Από τους αγώνες των εργαζομένων διαχρονικά βγαίνει το συμπέρασμα, όταν το εργατικό κίνημα είναι οργανωμένο, όταν έχει στόχο, σχέδιο, επιμονή και υπομονή τότε κατακτά.
Η οπισθοχώρηση βέβαια του εργατικού κινήματος έχει αιτίες και δεν είναι άλλες από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις και την λογική τους. Όταν οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ,ΜΕΤΑ και οι δήθεν ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ κάθονται ως κοινωνικοί συνεταίροι και διαπραγματεύονται πόσους κρίκους θα χει η αλυσίδα… έχουν καταντήσει μηχανισμοί σφραγίδες, κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων, ψάχνοντας συνενόχους στους συμβιβασμούς τους. Μάταια, το ταξικό κίνημα θα αντιπαλεύει αυτές τις λογικές εξίσου σθεναρά με τους εκμεταλλευτές μας, θα αντιπαλεύει την λογική της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, την λογική των μισθών 400-500 ευρώ χωρίς κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, την λογική των ελαστικών μορφών εργασίας, χωρίς 8ωρο και συντάξεις των 300 ευρώ. Τα παιδιά μας δεν θα γίνουν σύγχρονοι σκλάβοι των βιομηχάνων.
Το εργατικό κίνημα απαιτεί για την ανασύνταξή του να συγκρουστούμε με αυτές τις λογικές, ατομικά και συλλογικά, να τις ξεπεράσουμε και να δημιουργήσουμε την ενότητα και τις προϋποθέσεις ώστε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Σήμερα που οι δυσκολίες και τα εμπόδια είναι τεράστια δεν πρέπει να αποδεχθούμε την κατάσταση που πάει να διαμορφωθεί, χρέος ατομικό και συλλογικό είναι να διώξουμε τους φόβους, την ηττοπάθεια, να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ και δεν σκοπεύουμε να κάνουμε χιλιοστό πίσω .
129 χρόνια μετά την πρωτομαγιά του Σικάγου και 79 χρόνια μετά την πρωτομαγιά της Θεσσαλονίκης το 8ωρο και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι στο τραπέζι των κοινωνικών «συνεταίρων». Αυτό δεν είναι πρόοδος, δεν μας αξίζει η φτώχεια , η ανεργία και η εξαθλίωση.
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ, ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΡΟΘΙΑ ΜΑΣ, ΑΠΕΡΓΏΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΑΙ ΔΊΝΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙΚΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 10.00 π.μ, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Π.Α.ΜΕ ΑΜΑΞ/ΣΙΩΝ ΤΡΟΛΕΪ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός