ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ



ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ                   Θεσσαλονίκη Απρίλης-Μάης 2015

Π.Α.ΜΕ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Συνάδελφε οδηγέ Σάββατο και Κυριακή 9 και 10-5-2015 ξεκινάνε οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Οδηγών, και θα συνεχιστούν μέχρι Σάββατο και Κυριακή 16 και 17-5-2015.

Βέβαια πολλοί συνάδελφοι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή του και αυτό γιατί η διοίκηση του είναι απούσα από τους χώρους εργασίας, ενώ το γραφείο του Συνδικάτου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης είναι μονίμως κλειστό. Και όταν τα σωματεία είναι κλειστά, οι εργοδότες «κάνουν πάρτι» με τα δικαιώματα των εργατών.

Η κατάσταση στον κλάδο –όπως και στους υπόλοιπους κλάδους- είναι γνωστή και δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να την περιγράψουμε.
Οι ατέλειωτες ώρες στο τιμόνι και οι μισθοί πείνας σε συνδιασμό με την ανυπαρξία Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (έχουν λήξη) και ισχυρού συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο έχουν ως αποτέλεσμα οι οδηγοί να είναι έρμαια και να εκβιάζονται από τους εργοδότες με το απαράδεκτο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και της απλήρωτης-ανασφάλιστης- και μαύρης εργασίας.
Συνάδελφοι οδηγοί, η κατάσταση δεν θα αλλάξει ούτε με την πρόσφατη αλλαγή κυβέρνησης.
Έρχονται νέες συμφωνίες-ΜΝΗΜΟΝΙΑ-που θα συνεχίσουν στην ίδια ρότα.
Βέβαια εμείς οι οδηγοί, τη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης στον κλάδο των μεταφορών την ζούσαμε και όλες τις προηγούμενες δεκαετίες μόνο που τότε υπήρχε ακόμα μεροκάματο.
Σήμερα ελέω Ευρωπαϊκής Ένωσης οι εργοδότες έχουν βρει νέα θύματα -πιο φθηνά προς εκμετάλλευση- τους συναδέλφους οδηγούς από τις όμορες χώρες και ειδικά εδώ στη Β. Ελλάδα αυτό είναι εμφανές.
Όλοι μας, Έλληνες και αλλοδαποί, βράζουμε στο ίδιο καζάνι ενώ κάποιους τους συμφέρει να καλλιεργείτε το ρατσιστικό μίσος ανάμεσα μας για να συνεχίζουν να κερδίζουν από τον ιδρώτα μας.
Η μόνη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε είναι η οργάνωση μας σε ένα ισχυρό συνδικάτο οδηγών που θα είναι εμπόδιο στα σχέδια του κάθε εργοδότη και της εκάστοτε κυβέρνησης που δημιουργεί ή συντηρεί το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να δουλεύουμε τσάμπα.
Αυτός είναι και ο στόχος της παράταξης της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Οδηγών που διεκδικεί την ψήφο όλων των συναδέλφων για να σταματήσει το ξεπούλημα των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων. Να σπάσει η τρομοκρατία και ο φόβος μπροστά στους εκβιασμούς των εργοδοτών.
Η σημερινή διοίκηση μετά από 20 και πλέον χρόνια έχει καταντήσει το άλλοτε μαζικό Συνδικάτο Οδηγών του ΕΚΘ σε ένα σωματείο σφραγίδα μιας μικρής παρέας ανθρώπων που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να υπηρετούν την πολιτική της εξαθλίωσης των εργατών και να μακροημερεύουν ως πλειοψηφία στην διοίκηση του Συνδικάτου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην εκλογοαπολογιστική Γ. Συνέλευση στις 19-4-2015 ψήφισαν για εφορευτική επιτροπή 24 άτομα!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους οδηγούς που αισθάνονται όπως εμείς να έρθουν και να συμμετάσχουν στις εκλογές για να αλλάξει η δική τους καθημερινότητα στο τιμόνι.
Και την καθημερινότητα την καταλαβαίνουμε καλύτερα όταν μετά από πολλές ώρες εργασίας «κλείνουν» τα μάτια μας από την κούραση αλλά είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε να οδηγούμε….
Αλλαγές προς θετική κατεύθυνση χωρίς συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων δεν γίνονται!!!
Κανένας δεν πρέπει να είναι μόνος του. Όλοι μαζί μπορούμε. Είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί όλων των τύπων οχημάτων αλλά ο καθένας μόνος του και ανοργάνωτος…..
Στην περίπτωση μας ταιριάζει η λαϊκή ρήση που λέει «οι λαγοί δεν κάνουν κοπάδι».
Από λαγοί ας γίνουμε λύκοι και τότε θα δούμε αν οι οδηγοί μπορούν να διεκδικούν και να πετυχαίνουν.
Στις επερχόμενες εκλογές του Συνδικάτου Οδηγών του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης ψηφίζουμε και στηρίζουμε την παράταξη της ΔΑΣ ΟΔΗΓΩΝ

Για ενημέρωση για εργασιακά Θέματα και καταγγελίες τηλ.: 6979731133

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός