ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΡΟΛΕΫ



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ1

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πήρε την σκυτάλη από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τον ίδιο δρόμο, διατηρεί όλα τα αντεργατικά μέτρα που γονάτισαν τον λαό και διαπραγματεύεται τα πρόσθετα, παραμένουν όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι, και συζητά πως θα τους ενισχύσει στις πλάτες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Οι ιδιωτικοποιήσεις και το άγριο φοροκυνηγητό βαφτίζεται «πατριωτικό καθήκον» την ώρα που παραμένουν οι προκλητικές φοροελαφρύνσεις για το κεφάλαιο. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης πήγε περίπατο και δεν μπορούν να απαντήσουν, τι προοπτική υπάρχει για το ενάμιση και πλέον εκατομμύριο ανέργων και η αναπλήρωση απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα φαντάζουν άπιαστο όνειρο μιάς κι αυτές οι απώλειες θεωρούνται «περασμένες ξεχασμένες» από την κυβέρνηση. Η «περήφανη και σκληρή» διαπραγμάτευση της κυβέρνησης παραμένει διαφημιστική απάτη και είναι διαπραγμάτευση διασφάλισης κερδοφορίας για τους καπιταλιστές, την ώρα που οι περισσότεροι άνεργοι δεν παίρνουν ούτε αυτό το εξευτελιστικό επίδομα.

Συνάδελφοι- ισσες την Τρίτη 28 Απρίλη, στον χώρο μας πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση με θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, την απόφαση για να δημιουργηθεί ταμείο αλληλοβοηθείας, και την απόφαση για την συμμετοχή μας στην Απεργία της πρωτομαγιάς! Για άλλη μια φορά, την τρίτη εξ αναβολής, η προσέλευση ήταν αποκαρδιωτική και σε συνέχεια των προηγούμενων συνελεύσεων, αποτυπώθηκε η απαξίωση του σωματείου. Απαξίωση που είναι νομοτέλεια όταν εκφράζονται απόψεις από την πλειοψηφία όπως, δεν θέλουμε πολιτική από το σωματείο μας, δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ας περιμένουμε να δούμε τι απόφαση θα παρθεί από το συνδικάτο σχετικά με την απεργία της πρωτομαγιάς και σε όποια κινητοποίηση. Αναρωτιόμαστε ποιος ο λόγος ύπαρξης και ποια η προοπτική των διάσπαρτων και κατακερματισμένων σωματείων; Τα προβλήματα του κλάδου είναι μεγάλα, προβλήματα όπως το κόψιμο γραμμών και βαρδιών με αποτέλεσμα την συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου, ο παροπλισμός μεγάλου τμήματος του στόλου, οι εργασιακές σχέσεις που παραβιάζονται (ρεπό, άδειες, γονικές, αιμοδοτικές), προβλήματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των εργαζομένων και που επιδεινώνουν την ήδη άσχημη εργασιακή ζωή των οδηγών, αλλά και ζητήματα όπως η Σ.Σ.Ε, η τηλεματική, οι μπάρες που από μόνα τους είναι αντικείμενα συζήτησης, για την πλειοψηφία του σωματείου μας δεν είναι, και προφανώς για αυτό δεν συζητήθηκαν. Η ΔΑΣ με όλους τους ομιλητές της, έβαλε τα ζητήματα στο κέντρο της συζήτησης, πρότεινε ποιός πρέπει να είναι ο ρόλος του σωματείου απέναντι στα προβλήματα και σ’αυτούς που τα δημιουργούν. Έθιξε ζητήματα εργασιακών σχέσεων, (ρεπό, άδειες να δοθούν μέχρι τέλους του έτους), ζήτημα άμεσης πρόσληψης προσωπικού, ζητήματα καθημερινότητας (Γραμμή 1 να μην γίνει κυκλική αλλά με τέρμα τουαλέτα και ψύκτη και με τους ίδιους χρόνους) αλλά και ζητήματα καταργήσεων γραμμών και βαρδιών χωρίς να αντικατασταθούν με άλλες. Πρότεινε τη δημιουργία νέας γραμμής που είναι αίτημα κατοίκων και φορέων και που θα πιέζει για προσλήψεις. Έβαλε στην συζήτηση θέματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον καταδικάζοντας τον Ναζισμό και την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Καλλιεργούν την μοιρολατρία και την ηττοπάθεια μέσα στις γραμμές των εργαζομένων εκφράζοντας απόψεις τραγικές, όπως να βάλουμε πλάτη, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει κάτι, να κοιτάξουμε το μαγαζάκι μας κι άλλες τέτοιες πεσιμιστικές απόψεις.

Σας υπενθυμίζουμε! Χρέος του σωματείου είναι να παλεύει και να διεκδικεί για καλύτερες συνθήκες και δικαιώματα των εργαζομένων για καλύτερες συγκοινωνίες κι όχι να αδρανεί στις επιθέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι και ο κλάδος.

Στις τραγικές απόψεις σας ότι η ναζιστική χρυσή αυγή είναι νόμιμο κόμμα στη βουλή και δεν έχετε λόγο να την καταδικάσετε, σας λέμε. Ως εργατικό σωματείο θα έπρεπε αυτονόητα να καταδικάσετε αυτήν την «ιδεολογία» που δολοφονούσε εργάτες στα καταναγκαστικά έργα. Ως άνθρωποι θα έπρεπε αυτονόητα να καταδικάσετε την «ιδεολογία» που μισεί τον άνθρωπο και δολοφονεί όποιον έχει αντίθετη άποψη. Ως πατριώτες θα έπρεπε αυτονόητα να καταδικάσετε την «ιδεολογία» που έσπειρε πόνο και δυστυχία στον λαό μας. Αλλά και ως συνδικαλιστές αυτονόητα θα έπρεπε να καταδικάσετε τον τραμπουκισμό και την τρομοκρατία ενάντια σε εργάτες και συνδικαλιστές.

ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΟΤΙ ΨΑΡΕΥΕΤΕ ΣΕ ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ!!! Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΡΙΣΗ, ΠΟΛΕΜΟ ΚΙ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ!

Συνάδελφε-ισσα. Η ΔΑΣ εκτός από παρεμβάσεις και δράσεις στα αμαξοστάσια είτε με φωτογραφικό υλικό, είτε μέσω ανακοινώσεων αλλά και της εφημερίδας ‘’εργαζόμενοι σε κίνηση’’, άνοιξε και ανέπτυξε το θέμα της πρωτομαγιάς και στη Γενική Συνέλευση, την σημασία της ημέρας για την εργατική τάξη, μιας μέρας που καθιερώθηκε από το ιδρυτικό συνέδριο της Δεύτερης διεθνούς ως παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης το 1889 έτσι ώστε να οργανωθεί μια εκδήλωση, μια συγκεκριμένη ημερομηνία που οι εργάτες όλων των χωρών , ταυτόχρονα να απευθύνουν τα αιτήματά τους και να οργανώσουν την εκδήλωση ανάλογα με τις συνθήκες των χωρών τους. Μια μέρα μνήμης και τιμής για τους νεκρούς της τάξης μας, για τους αγώνες της τάξης μας, αλλά και μια μέρα μνήμης και τιμής για τους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν στον τοίχο της Καισαριανής από το Ναζιστικό απόσπασμα. Για όλα τα παραπάνω, αλλά και για τα δικαιώματα μας που τα θέτουν υπό αίρεση, ακόμα και τα αυτονόητα, είναι αναγκαίο να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις, να δημιουργήσουμε πεδία μαχών, να συνταχθούμε και να ενώσουμε την φωνή μας με την τάξη μας. Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις. Στέλνουμε μήνυμα με τη συμμετοχή μας!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΡΟΛΕΫ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός